Kylling i sur søt saus

Kylling i sursøt saus

Dette er en slager fra kinarestauranten, men ikke mindre god av den grunn. Mør kylling, sprøe grønnsaker og en saus som er akkurat så pikant som du selv velger – det er faktisk ikke en dårlig kombinasjon. Dessuten er det sunn og god hverdagsmat som er rask å lage.  

 

4 personer

500 gr kyllingfilet
litt olje til steking
2 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
1 brokkolihode
2 røde paprika
1 liten boks hermetisk ananas
1 liten neve cachewnøtter uten salt
2 dl tropisk juice
1 ss tomatpure
2 ts riseddik
1 rød chili
nykvernet pepper
evt saft fra ananasboksen

Å lage wok går fort når tingene skal i woken, så skjær alt opp på forhånd. Skjær kyllingfileten i strimler. Hakk hvitløk og riv ingefær. Del brokkolien i små buketter og skjær paprikaene i biter. Del ananasen i biter. Kok opp juicen, tomatpure, riseddik og chili i en liten gryte. La det koke til det tykner litt. Smak til sausen og juster om du vil ha den søtere, surere eller sterkere. Varm opp woken med olje og ha oppi kyllingstrimlene. Rørestek til de er ferdige. Ta kyllingen ut av woken og ha oppi grønnsakene. Tilsett 1/2 dl vann for å få fart på stekingen. Når grønnsakene er møre, tilsett kyllingen igjen og hell over sausen. Rørestek i ett minutt eller to til alt er varmt. Server straks med ris ved siden av. Vel bekomme.

Tags: , , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.