Kylling i sur søt saus

av Cecilie
Kylling i sursøt saus

Dette er en slager fra kinarestauranten, men ikke mindre god av den grunn. Mør kylling, sprøe grønnsaker og en saus som er akkurat så pikant som du selv velger – det er faktisk ikke en dårlig kombinasjon. Dessuten er det sunn og god hverdagsmat som er rask å lage.

Kylling i sursøt saus

Kylling i sursøt saus

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 500 gr kyllingfilet
  • litt olje til steking
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 brokkolihode
  • 2 røde paprika
  • 1 liten boks hermetisk ananas
  • 1 liten neve cachewnøtter uten salt
  • 2 dl tropisk juice
  • 1 ss tomatpure
  • 2 ts riseddik
  • 1 rød chili
  • nykvernet pepper
  • evt saft fra ananasboksen

Fremgangsmåte

  • Å lage wok går fort når tingene skal i woken, så skjær alt opp på forhånd.
  • Skjær kyllingfileten i strimler. Hakk hvitløk og riv ingefær. Del brokkolien i små buketter og skjær paprikaene i biter. Del ananasen i biter.
  • Kok opp juicen, tomatpure, riseddik og chili i en liten gryte. La det koke til det tykner litt. Smak til sausen og juster om du vil ha den søtere, surere eller sterkere.
  • Varm opp woken med olje og ha oppi kyllingstrimlene. Rørestek til de er ferdige.
  • Ta kyllingen ut av woken og ha oppi grønnsakene.
  • Tilsett 1/2 dl vann for å få fart på stekingen.
  • Når grønnsakene er møre, tilsett kyllingen igjen og hell over sausen. Rørestek i ett minutt eller to til alt er varmt.

Server straks med ris ved siden av. Vel bekomme.

Kanskje du vil se på disse også

4 kommentarer

Turid 12. november 2017 - 20:17

Lurer bare på. Hvor oppskriften er? Den så så innmari god ut:)

Reply
Cecilie 12. november 2017 - 23:01

Hei Turid,
takk for at du sa i fra. Det var en feil som hang igjen fra da jeg la om til nytt design. Nå skal det være i orden.

Reply
Turid 13. november 2017 - 19:45

Supert:) må bare si at du har en flott og inspirerende blogg! Takk for at du deler oppskrifter med oss:)

Reply
Cecilie 14. november 2017 - 20:20

Turid – Tusen takk det var veldig hyggelig å høre 🙂

Reply

Legg igjen en kommentar