I den kommende uken er det vinterferie i store deler av landet. Noen reiser på fjellet, andre benytter anledningen til en utenlandstur, og atter andre nyter godt av en litt stillere hverdag. For det er overraskende få som skal reise bort før det blir stillere i byen. På jobben blir det litt færre telefoner, møter og mailer. På veiene er det litt færre biler. Og hjemme blir det litt roligere uten fritidsaktiviteter. Så uansett om man har ferie eller ei, så blir denne uken i februar et lite pusterom. Men mat må man jo ha åkke som – og heldigvis sier jeg. Og kanskje den ekstra tiden eller roen man får kan brukes til å lage litt ekstra god mat? Her kommer i hvert fall mitt forslag til middager i uken som kommer.
Mandag
Melanzane alla parmigiana – auberginegrateng og grønn salat
Tirsdag
Skrei med chorizo og sellerimos
Onsdag
Koteletter med tomat og vin
Torsdag
Salciccia med paprika og grønn salat
Fredag
Kyllinggyoza med kål
Lørdag
Bouillabaisse og fint surdeigsbrød
Søndag
Oksehaleragú med pasta og grønn salat