Ukemeny 46/2020

av Cecilie
Brennende kjærlighet

Det er spesielle tider og på mange måter er det tilbake til mars. Alle som kan må ha hjemmekontor, og mye er stengt ned. Det kan være traurig, men jeg mener at vi bare må holde ut, og håpe at mange nok gjør som de får beskjed om slik at dette roer seg ned og vi kan se frem til en litt mer sosial jul, i hvert fall. Inntil da får vi bare vaske hender, holde avstand og kose oss som best vi kan hjemme. Nedenfor finner du mitt forslag til ukemeny, og der håper jeg du finner noe som kan friste og bidra til noen hyggelige stunder rundt middagsbordet hjemme hos deg.

Jeg starter uken med en deilig varmende suppe. Om det er en linsesuppe med tomater, eller en tomatsuppe med linser er ikke godt å si. Men det er en nydelig suppe som varmer og metter godt, så den er definitivt verdt å ha på sitt middagsrepertoar. På tirsdager er det ofte fisk, og denne ganger er ikke et unntak. Jeg foreslår dampet torsk med en frisk sitronsaus. Deretter følger en asiatisk klassiker, nemlig kylling med cashewnøttter. Fra en asiatisk klassiker spretter jeg neste dag til en dansk klassiker, nemlig brennende kjærlighet. Dersom du ikke kjenner denne retten, så er det altså fløyelsmyk potetstappe med sprøstekt bacon. En enkel rett som får mange kosepoeng i min bok i hvert fall.

Helgen starter med taco denne gangen, men i stedet for kjøttdeig blir det stekt lyr krydret med tacokrydder i stedet. Fortsatt skikkelig godt, men samtidig deilig med en forandring synes jeg. På lørdagen legger jeg opp til en skikkelig skalldyr kveld, men med en liten vri. Her blir det ikke et skalldyrfat, men varme retter med skalldyr i stedet. Uken avslutter jeg med en nydelig kyllingfrikassé. Ha en strålende uke og vel bekomme.

 

Mandag
Rød linsesuppe med tomater

Tirsdag
Torsk med sitronsaus

Onsdag
Kylling med cashewnøtter

Torsdag
Brennende kjærlighet og dampede grønnsaker

Fredag
Fisketaco med lyr

Lørdag
Argentinske kjempereker
Gratinerte blåskjell med fennikel
Krabbekaker fra Maryland

Søndag
Kyllingfrikassé

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.