Ukemeny 1/2023

av Cecilie
Mais chowder med kalkunrester

GODT NYTT ÅR!

For noen kan det nye året inspirere til å starte helt på nytt. Full utrensing av kjøleskap og kakebokser og inn med brokkoli, grønnkål og torsk. Andre satser på en forsiktig nedtrapping og spiser sakte men sikkert opp julematen, kakene og godteriet. Uansett hvilken kategori du tilhører vil du finne noen middagstips i denne årets første ukemeny.

Jeg ser på bloggen at det er veldig mange som har spist kalkun på nyttårsaften, og dermed tenker jeg at det også er mange som har kalkunrester i kjøleskapet. Spis restene opp med en gang, eller frys ned og spis senere. Det er ingen grunn til å kjøleskapet skal bli en siste hvileplass før det ender sine dager i den grønne posen. For litt inspirasjon har jeg derfor tatt med to oppskrifter der kalkunrester er helt topp å bruke.

Like før jul la Folkehelseinstituttet ut en rapport som viser at vi (nordmenn) spiste litt mindre fisk, frukt og grønnsaker i 2021 enn i 2020. Det synes jeg er dumt, for vi burde jo spiser mer og ikke mindre av disse matvarene. Dersom du har tenkt at du vil spise mer av dette i det nye året, har jeg inkludert flere fisk- og sjømatoppskrifter. En fin måte å få i seg mer grønnsaker er å lage en grønnsaksuppe. I menyen nedenfor har jeg inkludert en minestronesuppe som har mange forskjellige grønnsaker og også bønner som metter godt.

Jeg håper du finner noe som frister og kan inspirere til noen gode måltider i menyen nedenfor.

 

Mandag
Mais chowder med kalkun

Tirsdag
Dampet torsk med sitronsaus

Onsdag
Minestronesuppe

Torsdag
Salat med sardiner og poteter

Fredag
Club sandwich med kalkun

Lørdag
Indisk blåskjellcurry

Søndag
Svenske kjøttboller med fløtesaus

 

Har du andre rester etter julen finner du mange gode forslag på bloggen. Skriv ribbe eller pinnekjøtt i søkefeltet og du får opp mange oppskrifter.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.