Spagetti med aubergine

av Cecilie
Spagetti med aubergine

Etter en påske med mye god mat kan det være på sin plass med en enkle vegetarmiddag, og denne er akkurat det – en enkel vegetarmiddag. Spagetti med aubergine er kanskje ikke verdens raskeste middagsrett å få istand, men ingredienslisten og fremgangsmåten er enkel nok.

Aubergine er en grønnsak som etter min mening ikke er særlig god dersom den ikke får nok tid i varmen. Da er den hard, bitter og kjedelig i smaken. Etter at den har fått nok varme derimot er den nesten søtlig, innsmigrende og litt kremete i konsistensen. For å trekke ut litt av bitterheten lar jeg også auberginen ligge i litt salt først før jeg skyller og steker den. Etter omtrent 10 minutter i stekepannen har de små auberginebitene fått den ønskede konsistensen. Da er det klart for resten av ingrediensene, og det er ikke lenge før maten står på bordet.

 

Spagetti med aubergine

Spagetti med aubergine

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 2 store auberginer
  • 2 ts salt
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ansjosfileter
  • 50 gr revet parmesan
  • olivenolje til steking
  • spagetti til 4 personer
  • 1-2 dl kokevann
  • frisk basilikum eller persille

Fremgangsmåte

  • Vask auberginene og skjær dem i 1x1 cm store terninger.
  • Bland auberginbitene med salt og legg i et dørslag og la det renne av seg i 10-15 minutter.
  • Skyll saltet av auberginen og stek det på middels varme i en slipp-lett stekepanne i 10 minutter til de blir helt myke.
  • Kok spagettien etter anvisningen på pakken.
  • Hakk hvitløk og ansjos fint.
  • Ha hvitløk og ansjos oppi stekepannen sammen med auberginen og fres et par minutter til.
  • Ha spagettien oppi og bland godt
  • Tilsett 1 dl av kokevannet og osten i og la osten smelte ned under omrøring. til det blir en kremete saus. Tilsett evt. mer kokevann om det virker tørt.
  • Dryss over finsnittet basilikum.

Server straks, evt. med mer parmesan. Vel bekomme.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.