Noen godterier er veldig enkle å lage, mens andre typer er nokså kompliserte og krever mye utstyr. Sjokoladebark med granateple og ingefær tilhører definitivt den første kategorien. Dette er veldig enkelt å lage, men smaker ikke mindre enn utrolig godt allikevel. Oppskriften til denne sjokoladebarken fant jeg på New York Times, matspalte.
Granateple er en morsom frukt. Den kan være skikkelig grisete å rense, men det er absolutt verdt smaken. Når de små kjernene sprekker mellom tennene kommer det en hel liten eksplosjon av søtt og syrlig på en gang. Og så er det den vakre fargen, da. Kjernene funkler nesten som små rubiner. Derfor passer de selvsagt også spesielt godt i den røde juletiden.
Jeg har også brukt kandisert ingefær. Det smaker sterkt og søtt på en gang og passer usedvanlig godt til mørk sjokolade. Litt flaksalt på toppen blir prikken over i’en.
Har du fortsatt tid og lyst til å lage mer godteri til jul, eller kanskje du må supplere i løpet av romjulen. Da kan du jo ta en titt på noe av det andre godteriet jeg har laget.
Ingredienser
- 100 gr mørk sjokolade
- 1 granateple
- 40 gr kandisert ingefær
- flaksalt
Fremgangsmåte
- Ta kjernene ut av granateplet.
- Smelt sjokoladen over vannbad.
- Hakk kandisert ingefær i små biter.
- Rør inn ingefæren og halvparten av granateplekjernene i den smeltede sjokoladen.
- Hell utover et bakepapir.
- Tøm resten av granateplekjernene over sjokoladen.
- Strø over litt flaksalt og sett kaldt.
Når sjokoladen er stivnet, bryt i biter og server. Oppbevares kaldt.
Tips
Dette godteriet er veldig enkelt å variere i det uendelige. Har du ikke kandisert ingefær - bruk noe annet. Tørkede tranebær, pistasjnøtter, aprikoser brente mandler eller det du liker aller best, eller kanskje det du har i skapet akkurat nå.