Shakshuka – eller egg i krydret tomatsaus

av Cecilie

Dette er opprinnelig en israelsk eller tunisisk frokostrett, og den spises nok rundt store deler av Middelhavet. Jeg synes i grunn at den egner seg like godt til lunsj eller middag som til frokost. Og i går ble den vår kjøttfrie middag.

Til tross for det eksotiske navnet er dette en rett det er lett å bli glad i, så det er bare å lære seg navnet med en gang; Shakshuka. Her snakker vi «comfort food» på høyt nivå. Dette er egg bakt i en deilig pikant tomatsaus. I tillegg er retten særdeles vennlig mot lommeboken, midjen og tidsklemma. Og sist men ikke minst består den av ingredienser som de fleste har i huset – egg, hermetiske tomater, løk og krydder.

Nå er det like før jeg føler meg som  en av disse selgerne som står på kjøpesentre og selger kniver – for ikke nok med det: I denne retten kan jeg fint få brukt opp rester jeg har i kjøleskapet. Tilsette noen ekstra grønnsaker, eller noen pølsebiter, litt skinke eller ost og bruke de krydderne jeg måtte ha i huset. Da fjerner jeg meg riktignok fra utgangspunktet, men det gjør jo ingen ting så lenge resultatet blir godt.

Shakshuka - eller egg i krydret tomatsaus

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 1 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 chilipepper
  • 1 rød paprika
  • 2 bokser hele tomater
  • 1 ts sukker
  • nykvernet pepper og salt
  • 4-6 egg
  • koriander

Fremgangsmåte

  • Begynn med å finhakke løk og hvitløk.
  • Fres løken i oljen til den er blitt blank og myk på middels varme.
  • Tilsett hvitløken og krydderet og fres et par minutter til.
  • Skjær paprikaen i små biter og ha den oppi stekepannen sammen med tomatene.
  • Knus tomatene og la det koke i ca. 10 minutter.
  • Smak til med sukker, salt og pepper.
  • Knekk eggene oppi tomatsausen og legg lokk på pannen.
  • La det trekke i ca. 10 minutter til hviten har satt seg, men plommene fortsatt er myke.

Strø over frisk koriander og server straks med godt brød eller rundstykker ved siden av.

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet