Lettsaltet torsk med spinat og syltet løk

av Cecilie

Man skal visst ikke spise torsk i måneder uten «r». Men så kaldt i vannet som det har vært i sommer er det nok ikke noe problem. Dessuten er det jo snart september. Så her kommer en feiende flott middagsrett med lettsaltet torsk. Synes du vanlig torsk er litt kjedelig, kan det kanskje hende at lettsaltet torsk faller bedre i smak. Dessuten, har du prøvd å kjøpe lettsaltet torsk i fiskedisken, det er noe ganske annet enn den som fås i frysedisken. Den er fast og fin og slett ikke våt slik den frosne er etter at den har blitt tint opp. Hver til sitt bruk, men når fisken skal stekes vil jeg absolutt anbefale den som kommer fra fiskehandlerens disk. I dag fikk fisken følge av spinat og syltet rødløk.

Jeg har registrert at syltet rødløk går sin seiersgang på nettet for tiden, og det er i grunnen ikke så rart. Den smaker aldeles nydelig og er ypperlig tilbehør til nesten hva som helst. Prøv det på leverposteiskiva eller sammen med roastbeef, eller som her til fisk, eller til noe helt annet. Det er bare fantasien som setter grenser. Nå er det jo mye som smaker veldig godt, da, som ikke tar av helt på samme måten – rilette for eksempel. Jeg kan jo selvsagt bare spekulerer på grunnen, men en av grunnene er nok at det er veldig lettvint å lage syltet løk. Vel, godt er det uansett og når det i tillegg er lettvint og sunt er jo denne løken nesten som et kinderegg å regne (tre gode ting på en gang). Og så glemte jeg å si at løken blir veldig pen også. Det røde fargestoffet i løken løser seg opp i laken og farger hele løken nydelig rosa.

Lettsaltet torsk med spinat og syltet løk

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 2 store rødløk
  • 1 dl 7 % eddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann.
  • 2 stjerneanis
  • 1 ts rosepepper
  • --
  • 700 gr lettsaltet torskefilet med skinnet
  • olje til steking
  • --
  • 250 gr spinat
  • 1 ss smør
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Begynn med å koke opp vann og sukker. Kok til sukkeret har løst seg opp. Trekk til side og tilsett krydder og eddik. Skjær løken i tynne båter. Legg løken i en varmebestandig beholder og hell over laken.
  • Sett til side og dekk til. La det stå i minst to timer.
  • Skjær fisken i porsjonsstykker.
  • Varm oljen i en stekepanne på middels varme. Legg torsken i med skinnsiden ned. og stek til den flaker seg ved lett berøring.
  • Steketiden vil variere med tykkelsen på fileten, men dersom fileten er 3-4 cm tykk, må du minst regne med 10 minutter.
  • Mens fisken steker, skylles spinaten godt. Smelt smøret i en stekepanne og fres hvitløken litt. Pass på at den ikke blir brent, bare varm. Tilsett spinaten og stek til den faller sammen.
  • Smak til med salt og pepper. Legg spinat på tallerkenen, legg et fiskestykke oppå og syltet løk på toppen.

Server med poteter ved siden av.

 

 

Kanskje du vil se på disse også