Det er så populært for tiden å ovnsbake grønnsaker. Det er i grunnen ikke så rart, for i prosessen blir blir sødmen i grønnsakene lokket frem. Blomkål er en av mine favorittgrønnsaker, så jeg fikk naturligvis lyst til å prøve å bake den i ovnen. Når jeg bakte den i ovnen forsvant den litt skarpe, rå kålsmaken og ble erstattet av en nesten søt og litt nøtteaktig smak. Ovnsbakt blomkål med urter viste seg å bli en særdeles vellykket grønnsaksrett. Liker du ovensbakte grønnsaker, kan du også prøve ovnsbakt rosenkål med valnøtter.
Jeg liker veldig godt å bruke urter i matlagingen. Det bidrar både med smak og farge til forskjellige retter. Det finnes nesten alltid en urt eller en blanding av flere som kan bidra til å løfte smaken. Persille er etter min mening en urt som passer veldig bra sammen med blomkål. Derfor valgte jeg å tilsette rikelig med persille. Det bidro virkelig til å gjøre inntrykket av retten mye lettere. Dessuten ble den jo mye penere med det grønne.
Denne passer supert både til fisk og kjøtt, og også ypperlig sammen med andre vegetarretter.
![Ovnsbakt blomkål med urter Ovnsbakt blomkål med urter](https://ceciliesmat.no/wp-content/uploads/2018/01/Ovnsbakt-blomkål-med-urter-585x585.jpg)
Ingredienser
- 2 middels store blomkålhoder
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 kvist rosmarin, finhakket
- 1 dl bredbladet persille, hakket
- 1/2 rød chili, finhakket
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
- Del blomkålhodene i jevne biter.
- Legg blomkålen på stekebrettet og ringle over olivenolje, bland godt så alle deler av blomkålen er dekket. Krydre med salt og pepper.
- Stek blomkålen i 15 minutter, rør litt underveis. Blomkålen skal nå ha fått farge og ha blitt myk. Hvis ikke, stek litt lenger.
- Ta stekebrettet med blomkålen ut og tilsett hvitløk, chili og rosmarin og bland godt. Sett varmen ned til 200 grader.
- Sett brettet inn igjen og stek i ytterligere 5 minutter.
- Ta blomkålen ut og bland inn persillen.
Server straks. Velbekomme!