Mine 5 beste oppskrifter med asparges

av Cecilie
mine 5 beste oppskrifter med asparges

Vi skriver mai, og endelig er det norsk aspargessesong, og da passer det jo godt å dele mine 5 beste oppskrifter med asparges. Denne grønnsaken er noe av det beste jeg vet, og ekstra stas er det selvsagt når den norske er i sesong. Asparges er en veldig anvendelig grønnsak som kan tilberedes på mange måter. Den kan kokes, dampes, stekes, grilles, bakes i ovn eller spises rå. Det går også fint an å lage suppe med den eller bruke den i en wok.

 

Aspargessuppe av hvit asparges

Dette er en flott suppe, som passer godt som forrett til en festlig anledning. Den er lett og lage, og kan delvis lages dagen i forveien.

Aspargessuppe av hvit asparges

 

Asparges med brunet smør og posjert egg

Noen smakskombinasjoner er rett og slett magiske, og etter min mening er asparges, smør og egg en slik kombinasjon. Her har jeg brunet smøret for litt ekstra nøtteaktig smak og posjert egget. Å lage posjert egg er lettere enn ryktet vil ha det til. Les i bloggposten hvordan du enkelt får det til.

Asparges med brunet smør og posjert egg

 

Vårsalat

Til denne salaten har jeg høvlet rå asparges i tynne strimler. Det smaker aldeles herlig og gir salaten litt ekstra sprøhet og tyggemotstand. Dessuten synes jeg de lange båndene med hvit midt og grønne kanter er så vakre.

Vårsalat

 

Asparges mimosa

Dette er en virkelig klassiker og en rett som har vært i mitt repertoar i mange år. Dette er en super forrett som er både raffinert og velsmakende.

Asparges mimosa

 

Asparges med posjert egg og skinke

Igjen kombin