Asparges mimosa

av Cecilie
Asparges mimosa

Jeg er veldig glad i asparges. Selvsagt er de best i sesongen, men av og til bare må jeg ha dem selv om det ikke er sesong. Etter min mening er aspargesen en av de aller beste grønnsakene og ypperlig tilbehør til både kjøtt og fisk, men kan også spille hovedrollen i en rett. Asparges mimosa er en uhyre enkel forrett som allikevel smaker helt himmelsk og er i stand til å imponere de aller fleste. Navnet har den nok fått fordi det hakkede egget kan se ut som mimosablomster som ligger strødd oppå aspargesene.

Asparges mimosa er etter min mening en super forrett til alle festdagene som kommer utover våren og forsommeren. Den er enkel å lage også til mange, og kan delvis forberedes på forhånd. Så om det er 17. mai, konfirmasjon, eller en helt annen anledning kan du trygt servere denne. Retten passer også ypperlig som en raffinert lunsjrett sammen med litt godt brød.

Hemmeligheten for å oppnå et godt resultat er å ikke overkoke aspargesene. Over kokte asparges blir slappe og mister den flotte grønnfargen som etter min mening er med på å gjøre dem ekstra lekre på tallerkenen. Som regel holder det med et par tre minutter, dersom ikke aspargesene er veldig tykke. Sjekk ved å stikke en spiss kniv inn i den tykkeste delen. Kniven skal møte ørlite granne motstand. Da er de ferdige.

 

Asparges mimosa

Asparges mimosa

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 2 bunter asparges
  • salt og sukker
  • 2 hardkokte egg
  • 100 gr. smeltet smør
  • Fingersalt

Fremgangsmåte

  • Begynn med å hardkoke eggene. Når de er avkjølt, skal de grovhakkes.
  • I mens de koker, rens aspargesen. Skjær av den nederste delene av aspargesene, der de skifter farge til hvit eller lilla. Noen synes man trenger å skrelle den nederste delen av aspargesen. Det synes ikke jeg man trenger med grønne asparges, men gjør det for all del dersom du liker det best.
  • Kok asparges knapt møre i vann tilsatt salt og sukker, ca. 1 ts pr. liter vann av hver. Det tar bare noen få minutter. Pass godt på for de er bedre litt for lite kokt enn litt for mye. Som regel er 2-3 minutter nok, om de ikke er veldig tykke da.
  • Smelt smøret mens aspargesen koker.
  • Legg de ferdig kokte aspargesen på varme tallerkener og dryss eggehakk oppå. Avslutt med å helle smeltet smør over og evt. strø litt fingersalt på toppen.

Server straks, gjerne med et glass med riesling ved siden av, for dette er festmat.

 

Kanskje du vil se på disse også

2 kommentarer

ceciliesmat.no» Blog Archive » Hva skal vi ha til middag – uke 12 20. mars 2011 - 21:50

[…] Asparges mimosa Stekt andrebryst med appelsinsaus og råstekte […]

Reply
ceciliesmat.no» Blog Archive » Husbonds bursdagsmiddag 24. april 2011 - 00:01

[…] Oppskriftene til de forskjellige retten kommer fra flere steder, naturlig nok. Oppskriften på blinis fant jeg på denne bloggen. Oppskriften er fin, men til neste gang vet jeg at halv mengde er nok til fire personer. Oppskriften på gåseleveren fant jeg i Eyvind Hlelstrøm sin kokebok Bagateller. Denne retten hadde jeg laget ved en tidligere anledning, så den visste jeg at ville bli vellykket, og det ble den også. Blandingen av den fete gåseleveren, den syrlige vinaigretten og de søte fruktene er utrolig rafinert og velsmakende. Asparges Mimosa, er en av mine favorittmåter å tilberede asparges på. Jeg har tidligere skrevet om hvordan jeg lager Asparges Mimosa. […]

Reply

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.