Hva skal vi ha til middag – ukemeny 27/2018

av Cecilie
Tom ka gai - thailandsk kylling og kokosmelksuppe

I dag skriver vi 1. juli og mange starter nok ferien sin i dag. To, tre eller kanskje fire etterlengtede uker med færre planer og krav, mer lediggang og kanskje en stabel med bøker. For oss som liker å lage mat, er det litt bedre tid til det og til å prøve ut nye retter eller råvare. Eller kanskje er du blant de som liker å skaffe maten, fisking, bærplukking eller kanskje på en hylle i et supermarked i et annet land. Jeg elsker å gå på markeder i utlandet, og se alle de herlige grønnsakene og fruktene som er sirlig stablet opp og sortert etter farge, størrelse eller andre kriterier jeg ikke helt forstår. Det er uansett spennende å se, smake og forsøke å kommunisere med de som står på den andre siden av bordet. Det er ferie for meg.

Nedenfor finner du mitt forslag til middager i den kommende uke. Det er som vanlig både kjøtt, fisk og fugl. Noe til å lage på grillen, noe kan lages inne på kjøkkenet og noe skal nesten ikke lages i det hele tatt. Jeg vet at sesongen for skalldyr er om vinteren, men jeg vet også at det er veldig mange (meg inkludert) som synes det passer svært godt å kose seg med det en varm sommerdag. Håper du nyter maten og sommeren. Ha en flott uke!

 

Mandag
Sesamnudler med nykål

Tirsdag
Dampet laks med spinat og sennepcouscous

Onsdag
Tom ka gai – thailandsk kylling og kokosmelksuppe

Torsdag
Svinespyd med mynte og salat av brun ris og grønne grønnsaker

Fredag
Pizza capricciosa og grønn salat

Lørdag
Havets frukter og grønn salat

Søndag
Koteletter med purre og kål

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.