Blomkål og kikertsuppe

av Cecilie
Oppskrift blomkål og kikertsuppe

Jeg samler på gode hverdagssuper. Supper som er enkle å lage og smaker godt. Blomkål og kikertsuppe kommer kommer definitivt i denne kategorien.  Suppen er fløyelsmyk og har en mild smak, og salvien gir den et lite løft. Servert sammen med spørstekte frø og kjerner på toppen blir dette en nydelig hverdagsmiddag. Kikerter i suppen sørger for at den metter ekstra godt.

Supper er også skikkelig praktisk når familien ikke spiser på samme tidspunkt. Sett restene i kjøleskapet så kan de som kommer sent hjem varme opp det de vil ha – enkelt og greit.  Er du nysgjerrig på flere supper kan du sjekke suppekategorien der finner du mye godt.

 

 

Blomkål og kikertsuppe

Skriv ut
Antall personer: 4

Ingredienser

  • 1 stort blomkålhode
  • 1 boks kikerter
  • 1,5 l vann
  • 1 ts salt
  • nykvernet pepper
  • 7-8 salvieblad + 20 til fritering
  • 1 dl fløte
  • 1 ts olivenolje
  • 2 ss solsikkefrø
  • 2 ss gresskarkjerner

Fremgangsmåte

  • Del blomkålhodet i små buketter.
  • Hell vannet av kikertene og gni dem i et kjøkkenhåndkle slik at skallet løsner (kan droppes, men å fjerne skallet gir en glattere suppe.
  • Kok opp vann og tilsett blomkål og kikerter, og la det koke til blomkålen er helt myk.
  • Mens suppen koker: Varm opp oljen i en liten stekepanne og stek solsikkekjerner og gresskarfrø til de blir spør og begynner å poppe. Hell over på et kjøkkenpapir slik at oljen kan renne av. Sett til side.
  • Varm litt olje i en liten kjele og friter salviebladene. Legg over på kjøkkenpapir og sett til side.
  • Fisk salviebladene ut av suppen, tilsett fløten og kjør suppen helt glatt med en stavmikser.
  • Smak til med salt og pepper.

Server med frø og salvieblad.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.