Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Kjøkkenfest
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Kjøkkenfest
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
Forretter og småretterKjøtt

Bakt potet med pinnekjøtt og wasabirømme

25. november 2019
Bakt potet med pinnekjøtt og wasabirømme
Facebook0Tweet0Pin0

På åtti-tallet var det kjempepopulært med bakt potet. Det var ikke få fredags- eller lørdagskvelder på byen som ble avsluttet med en bakt potet fra en vogn utenfor Nationalteatert. Potetene ble fylt med rømme, mais, ost, bacon og sikket mye annet også. Det var en herlig avslutning på en lang kveld. Men så kom kebaben og potetene forsvant sakte men sikkert ut av (by)bildet. Det er  blitt laget bakte poteter rundt i de tusen hjem til grillmaten og biffen, men da har de sikkert blitt servert med smør, salt og pepper, og ikke alt det deilige stashet fra det glade åttitallet. Nå vil jeg imidlertid vekke denne retten til live igjen og serverer bakt potet med pinnekjøtt og wasabirømme.

Jeg synes virkelig bakt potet med pinnekjøtt ble en superhit. Den myke og milde poteten kler skikkelig godt følge den har fått av det salte pinnekjøttet og rømmen smakssatt med wasabi for ekstra sting. Det er lite som minner om julemiddagen tidligere i uken, men det er vel i grunnen bare en fordel nå. Variasjon fryder jo som kjent.

Du kan også bruke bruke pinnekjøttrestene til å lage rask kjøttsuppe med pinnekjøtt. Lurer du på hvordan du skal tilberede pinnekjøttet ditt? Da kan du se bloggposten om pinnekjøtt eller den om pinnekjøtt i dampovn.

 

Bakt potet med pulled pinnekjøtt og wasabirømme

Skriv ut
Antall personer: 4

Ingredienser

  • 4 bakepoteter
  • litt olivenolje
  • 200 gr pinnekjøtt (eller så mye som du har)
  • 2 dl lettrømme
  • 1 ts wasabi, eller mer
  • 1 skvis sitronsaft
  • friske urter, persille eller dill

Fremgangsmåte

Facebook0Tweet0Pin0
  • Sett ovnen på 220 grader varmluft.
  • Vask potetene godt og tørk dem. Pakk inn i aluminiumsfolie.
  • Bak potetene til de er helt møre, ca. 1 time. Ta av folien når det er ca. 15 minutter igjen og pensle potetene med litt olje. Da blir skallet sprøtt og du kan spise det også.
  • Sett samtidig pinnekjøttet inn i oven sammen med potetene så det blir varmt.
  • Bland rømme, wasabi og sitron sammen og smak til med salt og pepper og rør inn litt hakkede urter.
  • Ta poteter og pinnekjøttet ut av ovnen og riv pinnekjøttet fra hverandre til småbiter.
  • Server potetene med rømmesaus og pulled pinnekjøtt.

Vel bekomme.

jullampotetrestemat
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Ukemeny 48/2019 – hva skal vi ha til middag
neste innlegg
Ukemeny 49/2019 – hva skal vi ha til middag

Kanskje du vil se på disse også

Lammebiff sous vide

Rødkål

Ribbe med sprø svor

Italiensk rekesalat

Lammerull

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om meg

Om meg

Hei, jeg heter Cecilie. Velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg er opptatt av å spise godt og synes alle fortjener god mat hver dag. Aller best liker jeg italiensk, asiatisk og norsk mat, så det er det du vil finne mest av her. All mat er laget og fotografert av meg og spist av familie og venner.

Kategorier

Stikkord

agurk appelsin asiatisk asparges bacon blomkål brokkoli brød bønner dampovn Egg eple fløte grill gulrot italiensk jul kylling kål laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ovnsrett paprika pasta pizza potet reker restemat salat sitron sjokolade smør sommermat sopp spinat svin thai tomat torsk tradisjonsmat urter

Siste innlegg

  • Lompewraps med pinnekjøtt og shrirachamajones
  • Ukemeny 49/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Bakt potet med pinnekjøtt og wasabirømme
  • Ukemeny 48/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Dronning Maud pudding

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • NO Da var julekaramellene ferdig kokt og pakket inn Det
  • Har du noe pinnekjtt du skal bruke opp kan du
  • NO Frste sndag i advent  det er min favoritttid
  • I dag baker jeg biscotti Jeg er veldig glad i
  • NO Dersom du er som meg lager du alltid rikelig
  • NO Jeg forsker fortsatt  holde julen litt p avstandnoen
  • NO Si hei til Dronning Maud pudding! Bloggen er akkurat
  • I dag setter Matsjokket i NRK skelyset p alt brdet
  • NO Hver mned velger jeg ut en rvare som er
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Følg meg på Instagram

  • NO Da var julekaramellene ferdig kokt og pakket inn Det
  • Har du noe pinnekjtt du skal bruke opp kan du
  • NO Frste sndag i advent  det er min favoritttid
  • I dag baker jeg biscotti Jeg er veldig glad i
  • NO Dersom du er som meg lager du alltid rikelig
  • NO Jeg forsker fortsatt  holde julen litt p avstandnoen
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Personvern


Tilbake til toppen