Årets siste ukemeny – juleuken

av Cecilie
Ribbe med sprø svor

Julen er en tid for tradisjoner – enten så liker du det, eller så gjør du det ikke. Jeg elsker julen og trives med å ta frem den samme julepynten hvert år, bake kaker og lage julemat, pynte i huset og kjenne at julestemningen kommer sigende. Vi spiser stort sett det samme hver jul også. Det er alltid ribbe på julaften og så er det alltid andebryst, reinsdyr og kveite en eller annen dag i julen. Pinnekjøtt prøver vi også å få klemt inn, men på ett eller annet tidspunkt blir vi litt lei og vil ha noe helt annet. Da kan vi klemme inn en asiatisk rett med helt andre smaker, eller kanskje noe vegetarisk. Nedenfor finner du en ukemeny med all den gode julematen.  Dermed gjenstår det bare å ønske deg en riktig god jul. Det blir kanskje ikke så mange rundt bordet som det pleier, men ikke spar på julematen og godteriet av den grunn. Jeg synes det er men viktig enn noen gang og kose seg denne julen. Så god jul.

 

Torsdag – Julaften
Ribbe, medisterkaker, medisterpølser , surkål
Riskrem med rød saus

Fredag – Første juledag
Den store julelunsjen

Lørdag – andre juledag
Kveite med beurre blanc

Søndag – tredje juledag
Andebryst med solbærsaus

Mandag – fjerde juledag
Pinnekjøtt med kålrabistappe

Tirsdag – femte juledag
Lutefisk

Onsdag
Juletapas med soyaglasserte ribbebiter, bakt potet med pinnekjøtt, lompewraps med pinnekjøtt

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.