Julen er en tid for tradisjoner – enten så liker du det, eller så gjør du det ikke. Jeg elsker julen og trives med å ta frem den samme julepynten hvert år, bake kaker og lage julemat, pynte i huset og kjenne at julestemningen kommer sigende. Vi spiser stort sett det samme hver jul også. Det er alltid ribbe på julaften og så er det alltid andebryst, reinsdyr og kveite en eller annen dag i julen. Pinnekjøtt prøver vi også å få klemt inn, men på ett eller annet tidspunkt blir vi litt lei og vil ha noe helt annet. Da kan vi klemme inn en asiatisk rett med helt andre smaker, eller kanskje noe vegetarisk. Nedenfor finner du en ukemeny med all den gode julematen. Dermed gjenstår det bare å ønske deg en riktig god jul. Det blir kanskje ikke så mange rundt bordet som det pleier, men ikke spar på julematen og godteriet av den grunn. Jeg synes det er men viktig enn noen gang og kose seg denne julen. Så god jul.
Torsdag – Julaften
Ribbe, medisterkaker, medisterpølser , surkål
Riskrem med rød saus
Fredag – Første juledag
Den store julelunsjen
Lørdag – andre juledag
Kveite med beurre blanc
Søndag – tredje juledag
Andebryst med solbærsaus
Mandag – fjerde juledag
Pinnekjøtt med kålrabistappe
Tirsdag – femte juledag
Lutefisk
Onsdag
Juletapas med soyaglasserte ribbebiter, bakt potet med pinnekjøtt, lompewraps med pinnekjøtt