Kyllingvinger er en populær middagsrett hjemme hos oss. Ofte er det Tuppen eller Lillemor som lager Bestefars kyllingvinger. I dag var det imidlertid jeg som skulle lage det, og da kunne jeg ikke motstå fristelsen til å prøve noe nytt. Etter en sommer med mye italiensk og fransk mat, ville jeg prøve en asiatisk variant med klissete saus.
Jeg ville lage noen skikkelig klissete vinger med smak av soya og krydder. Sånne som det er helt umulig å spise uten å bli skikkelig grisete på fingrene. Vi hadde dette til middag med grønnsaker og ris til, men det er også en fin rett å bruke som fingermat, eller en del av et større måltid. Da rekker det nok til flere.
Jeg googlet en del og fant denne oppskriften på foodnetwork. I den opprinnelig oppskriften skal det være sake. Det har jeg ikke, så jeg brukte tørr sherry i stedet. Hvitvin kan sikkert også brukes. Det ferdige resultatet ble kjempegodt, men litt salt. Jeg har derfor endret til saltredusert soyasaus i oppskriften nedenfor. Det brukte ikke jeg, men det vil jeg definitivt gjøre neste gang. Tror ikke det er en løsning å bare redusere mengden soyasaus, for jeg vil jo ha soyasmaken, derfor blir det soyasaus med mindre salt neste gang.
Det er mange ingredienser i denne retten, men de fleste er det greit å få tak i. Siden alt has i pannen samtidig er det ikke vanskelig å lage dem, men det krever at du er i nærheten og følger med og rører i pannen. På slutten kan det også fort brenne seg dersom man er uoppmerksom, så da kan det være en god idé å skru ned varmen.
Ingredienser
- 1 kg kyllingvinger
- 1 ss rapsolje
- 0,75 dl tørr hvitvin
- 0,75 saltredusert soyasaus
- 0,75 vann
- 4 ss brunt sukker
- 3 ss østerssaus
- 3 ss mirinsaus
- 4 skiver ingefær
- 2 stjerneanis
- 1 ts chiliflakes
- 1 kanelstang
- --
- Det grønne av en vårløk i tynne ringer
Fremgangsmåte
- Bruk en teflonpanne med lokk og stek kyllingvingene i oljen til de har fått farge.
- Tilsett resten av ingrediensene untatt vårløken og la det småkoke under lokk i 12 minutter.
- Ta deretter av lokket og la det koke til sausen har kokt nesten helt inn. Dette tar ytterligere 10-15 minutter. Skru opp varmen litt til å begynne med så går det fortere, men skur ned når det begynner å bli lite saus. Rør ofte så kyllingvingene blir jevnt dekket av sausen.
- Legg over på fat og pynt med vårløken.
Server med dampet ris, agurksalat og dampet brokkoli med soyasaus og sesamfrø. Vel bekomme.