Rabarbrasmuldrepai

Rabarbra smuldrepai

Har du som jeg en rabarbraplante i hagen, er nå det rette tidspunktet å høste. Det er jo før St.Hans at rabarbraen er best. Nå spretter det opp nye stilker hele tiden, så det er bare å skjære av for å holde tritt. Har du ikke en rabarbraplante, er det lett å plukke med seg noen fra butikken også, der er det også sesong akkurat nå. Rabarbra er herlig syrlig, og når jeg tenker på rabrabra er det først jeg tenker på sommerdager på trappen med en kopp sukker i solskinnet. Herlige sommerminner. All rabrabraen kan jo ikke spises sånn, så en del må jo brukes i matlaging også. Rabarbraen egner seg veldig godt til forskjellige kaker og paier. Tidligere har jeg laget en knallgod rabarbrakake og en pai med rabarbra og jordbær. Denne gangen hadde jeg lyst til å lage en smuldrepai.  Smuldrepai er superenkelt å lage og smaker aldeles nydelig. Slik gjorde jeg det.  

 

10 stilker med rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel

2,5 dl hvetemel
50 gr mandler
125 gr smør
1 dl sukker
1,5 ts bakepulver

 

Rens rabrabrastilkene godt, og skjær dem i ca. 1 cm tykke biter og legg det i en paiform. Bland sammen sukker og potetmel og hell det over rabarbraen og rør godt slik at all rabarbraen har fått et lag med sukker/ptoetmelblanding på seg. Hakk mandlene så fint som mulig. Jeg grovhakket først og kjørte dem deretter til nesten mandelmel med stavmixeren etterpå. Bland mandelmelet med alle de tørre ingrediensene i en bolle. Skjær smøret i biter og ha det oppi sammen med de tørre ingrediensene. Smuldre til det har blitt som litt grove gryn. Fordel over rabarbraen. Stek i ovnen ved 225 grader i 30 minutter eller til rabarbraen har blitt mør og deigen gyllen. Server med is eller pisket fløte. Vel bekomme.

Tags:

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.