Posjert laks med wasabisaus

av Cecilie
Posjert laks med wasabisaus

Sitter du akkurat nå og planlegger 17. mai menyen? Da har jeg et godt tips – posjert laks med wasabisaus. På 17. mai blir jeg gjerne så sliten i bena og varm i stakken at når det kommer til middagslaging vil jeg helst ha det enkelt, men samtidig noe norsk og gjerne litt tradisjonelt uten å være kjedelig. Med dene lakseretten kan jeg krysse av alle boksene. Den er lett å lage, tradisjonell nok og har en liten vri som gjør den litt mer spennende.

Sausen og agurksalaten kan lages på forhånd og fisken tar bare 7-8 minutter å trekke, alt etter hvor tykke stykker det er. Så alt i alt kan denne middagen komme på bordet på den tiden det tar å koke nypoteter – 15-20 minutter, altså.

Posjert laks med wasabisaus

Posjert laks med wasabisaus

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

  • 600 gr salmalaks
  • 3 l vann
  • 3 ss salt
  • 3 laurbærblad
  • 15 pepperkorn
  • 1/2 beger lettrømme
  • saften fra 1/2 sitron
  • 1 ts wasabi (eller mer om du vil)
  • salt og nykvernet pepper
  • 2 agurker
  • 1 dl vann
  • 1 ss 7 % klar eddik
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • Nypoteter

Fremgangsmåte

  • Begynn med å lage agurksalaten. Bland sammen eddiklaken. Skjær opp agurken på langs med en ostehøvel slik at det blir lange fine strimler. Legg strimlene i bollen sammen med eddiklaken rør godt slik at all agurken får lake på seg. Sett til side, men rør av og til.
  • Sett på potetene.
  • Kok opp vann til fisken og tilsett salt, pepper og laurbærblad. Skjær fisken i pene serveringsstykker.
  • Når potetene snart er ferdige legges fisken forsiktig i det kokende vannet. Ta kasserollen av varmen og legg på et lokk. La fisken trekke i ca. 7 minutter, litt kortere om det er tynne stykker og litt lengre om de er tykke. Det er viktig at det ikke trekker for lenge for da blir fisken tørr.
  • Rør sammen rømme, sitronsaft og wasabi mens fisken trekkes.

Server med rikelig med gressløk og gjerne et glass hvitvin til. Vel bekomme og ha en flott nasjonaldag.

 

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.