Vårruller er populær mat hjemme hos oss. Og det er jo ingen grunn til at de ikke kan komme i en vegetarvariant også. Vegetariske vårruller er faktisk så gode at du ikke vil tenke over at det «mangler» kjøtt i dem.
Fast-food er det ikke, for alt må skjæres i tynne strimler og så skal alle rullene rulles for hånd. Men det ferdige resultatet er deilige, sprø ruller. Og da har det blitt fast-food, for da forsvinner det lynraskt fra bordet.
I disse rullene kan man nesten bruke hva det skal være. Sjekk hva du har i grønnsakskuffen og kutt det opp. Jeg har brukt vanlig kål, gulrøtter, paprika, vårløk, sopp og bønnespirer. Men nesten all slags rotfrukt er fint å bruke bare det blir kuttet i tynne strimler. Sopp gir en fin umami smak, og det samme gjør sellerirot.
Det er vanlig å frittere vårrullene eller i hvert fall steke dem i godt med olje. Jeg pleier imidlertid å steke dem i ovnen i stedet. Jeg synes de smaker kjempegodt allikevel, og da sparer jeg meg for det fettet, stekeosen i kjøkkenet og problemet med å kvitte meg med oljen etterpå. Vil du heller frittere vårrullene kan du selvsagt gjøre det også.
Et annet sted på bloggen finner du også oppskrift på crispy vårruller med kjøtt om du også har lyst til å prøve det.

Ingredienser
- 100 gr glassnudler
- 1/4 kålhode
- 1 stor gulrot
- 1 rød paprika
- 1 bunt vårløk
- 2 portobellosopp
- bønneskudd
- 1 ss finhakket ingefær
- 2 fedd hvitløk finhakket
- olje til steking
- 2 ss kejap manis
- 2 ss soyasaus
- 20 vårrullark
Fremgangsmåte
- Kok glassnudlene etter anvisning på pakken og sett til side.
- Finsnitt alle grønnsakene. Bruk gjerne mandolin om du har det.
- Fres først hvitløken og ingefæren i oljen.
- Ha deretter i resten av grønnsakene og stek til det har falt sammen og blitt mykt.
- Klipp glassnudler i kortere biter og tilsett disse sammen med kejap manis og soyasaus.
- Bland alt godt i stekepannen.
- Ta ett og ett vårrullark og legg det på bordet foran deg med et hjørne pekende mot deg (som en diamant). Legg et par spiseskjeer på nedre halvdel. Brett den nederste spissen over fyllet og spissene på siden inn mot midten og rull helt sammen. Rull så stramt du kan.
- Legg de ferdig vårrullene på et stekebrett med bakepapir på.
- Stek vårrullene i ovnen på 220 grader (gjerne varmluft) i 12-15 minutter. Er de litt bleke, kan du sette på grillen de siste par-tre minuttene.
Server med søt chillisaus og en grønn salat ved siden av. Velbekomme
2 kommentarer
Denne oppskriften ser virkelig flott ut, gleder meg til å prøve den på nyåret!
Hei, så hyggelig at du synes det. Godt nytt år.