Torsk i red curry saus

av Cecilie

Den trauste torsken vår er i grunn veldig omgjengelig og klarer seg like godt sammen med chili og kokosmelk som gulrøtter og Sandefjordsmør. Fiskekjøttet er nøytralt og mild i smaken og kan derfor brukes sammen med det meste.

Jeg er en stor tilhenger av thaimat. De bruker mye friske urter og lime i maten. Det gjør den frisk og på en måte føles den ren også. Balanse er viktig, og man må derfor ofte smake seg frem til sin egen balanse mellom søtt, surt, salt, krydret og bittert i maten. Dette gjør at ingredienslisten ofte er lang i thailandske retter, men her har altså hver ingrediens en helt spesiell oppgave i retten.  Det søte elementet i denne retten kommer fra sukker og paprikaene. Lime sørger for det sure, men også et krydret element. Fiskesausen gir retten salt og de grønne korianderbladene jeg strør over til slutt et bittert element. Chili og curry paste bidrar selvsagt med det krydrede og hotte elementet.  Nedenfor har jeg skrevet hva jeg brukte, men bruk gjerne mer eller mindre av disse ingrediensene for å finne den helt rette balansen for deg.

Torsk i red curry saus

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss revet ingefær
  • 1 gul løk
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss red curry paste
  • 1 liten fersk chili
  • 1 boks kokosmelk
  • saften fra 1 lime
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 søte paprikaer
  • 600 gr torskefilet i porsjonsstykker
  • --
  • koriander til pynt

Fremgangsmåte

  • Begynn med å finhakke hvitløk og ingefær. Skjær løken i tynne båter.
  • Fres grønnsakene i oljen et par minutter til løken har blitt myk og blank.
  • Tilsett curry pastaen og fres videre et minutt eller to.
  • Tilsett kokosmelken og la det småkoke noen minutter.
  • Skjær paprikaen i fyrstikktynne strimler og ha oppi sausen.
  • Smak sausen til med limesaft, fiskesaus og sukker til det får den rette balansen mellom surt, salt og søtt.
  • Legg fisken oppå sausen og la det trekke under lokk i ca. 5 minutter.

Server straks med kokt ris ved siden av. Vel bekomme

 

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.