Tomatsalat med feta

av Cecilie

Endelig! Endelig smaker tomater – tomat. Det er et av sommerens høydepunkter for meg. Jeg simpelthen elsker tomater. De kan brukes til så mye, men på denne tiden av året synes jeg det er best å gjøre så lite som mulig med dem slik at den gode, søte tomatsmaken får komme til sin rett. Egentlig kan tomatene bare spises slik de er – au naturell, men med litt ekstra følge blir det fest på tallerkenen og i munnen. Denne tomatsalaten er nettopp en slik enkel rett som tar nesten null tid å lage og samtidig er utrolig god i sommervarmen.

At tomater og fetaost er en god kombinasjon er det mange som vet etter å ha spist gresk salat. Denne salaten er enda enklere for jeg har skrelt den ned til et minimum og en oppskrift er nesten overflødig, men her kommer den allikevel.

Tomatsalat med feta

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 6 solmodne tomater
  • 100 gr fetaost
  • 10 basilikumblader 
  • nykvernet pepper
  • god olivenolje

Fremgangsmåte

  • Skjær tomatene i skiver og dander utover 4 tallerkener.
  • Knus fetaosten med en gaffel slik at det blir fetasmuler.
  • Fordel osten oppå tomatskivene.
  • Skjær basilikumbladene i tynne strimler og legg oppå osten.
  • Kvern litt pepper over (salt er ikke nødvendig, for osten er salt nok i seg selv).
  • Drypp noen dråper olivenolje over.

Vel bekomme det er servert. Enklere og bedre blir det ikke.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.