Thaimarinerte grønnsaker

av Cecilie
Thaimarinerte grønnsaker

Jeg er veldig glad i thai-inspirert mat. Det er særlig den fine balansen mellom søtt, salt, surt og sterkt som er til stede i all god thaimat som gjør at dette er mat som jeg tror jeg kunne spist nesten hver dag uten å bli lei. Bare tanken på lime, koriander, sitrongress, galang-rot og chili får tennene mine til å løpe i vann. Dessuten føles maten frisk og lett og innholder mye grønnsaker. Alt det er disse Thaimarinerte grønnsakene et eksempel på.

Oppskriften på thaimarinerte grønnsaker har jeg hentet i Bent Stiansens «Stiansen til hverdags». Den er kjempegod som den står der, men dette er definitivt en oppskrift som kan tilpasses innholdet i kjøleskapet til en hver tid. Poenget er å bruke nokså harde grønnsaker som kan spises rå. I tillegg til de som er foreslått i oppskriften, er jeg sikker på at blomkål, stangselleri, fenikkel, sukkererter, reddiker, kålrot, asparges, rødkål og mye annet også er godt.

Stiansen anbefaler sitrongress i marinaden, men det var ikke tilgjengelig i min nærmeste matbutikk sist jeg var der. Da bare erstattet jeg den med å helle over saften fra en halv lime. Jeg har også halvert sukkermengden i laken, uten at jeg synes det har gått ut over sluttresultatet. Det eneste jeg synes absolutt må være med i denne retten er mangoen. Den bidrar med det søte og myke mot alle de hardere grønnsakene. Oppskriften kan virke stor, men tro meg den får ben å gå på når den kommer på bordet.

Thaimarinerte grønnsaker passer veldig godt til stekt og grillet fisk, men er også super å servere sammen med små marinerte grillspyd

 

Thaimarinerte grønnsaker

Thaimarinerte grønnsaker

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

 • 1 mango
 • 1 gulrot
 • 1 rød paprika
 • 100 gr kål
 • 1/2 slangeagurk
 • 1 bunt vårløk
 • 1 rødløk
 • 1/2 potte koriander (valgfritt
 • --
 • 1 dl 7% hvit eddik
 • 1 dl vann
 • 1/2 dl sukker
 • saften fra 1/2 lime
 • 1 sint chili skåret i ringer
 • 5 cm ingefær skåret i skiver
 • 2 ss fiskesaus
 • 2 ts sesamolje

Fremgangsmåte

 • Skjær alle grønnsakene opp i munnrette biter.
 • Bland deretter alle grønnsakene unntatt korianderen i en bolle.
 • Kok opp alle ingrediensene til marinaden, og når sukkeret har løst seg opp helt, siles den og helles varm over grønnsakene.
 • La grønnsakene stå til det har kjølt seg ned - ca. en halv time. Rør rundt 2-3 ganger i løpet av denne tiden slik at alle grønnsakene blir dekket av marinade.
 • Bland inn korianderen rett før servering.

Denne retten kan serveres til nesten alt. Særlig godt synes jeg det er til fisk og grillmat.

Tips

Du kan bruke masse forskjellige grønnsaker i denne salaten, men pass på at de er sånn nogen lunde harde. Du kan bruke blomkål, stangselleri, fenikkel, sukkererter, reddiker, kålrot, asparges, rødkål og sikkert mye annet også. Jeg liker å tenke på at salaten skal bli fargerik og så synes jeg mango er et must.

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.