Spagetti med røkelaks

av Cecilie
spagetti med røkelaks

Noen ganger kan jeg spore en oppskrift tilbake til en nøyaktig kilde, fra en kokebok, mamma, en artikkel i avisen eller hva som helst. Andre oppskrifter har liksom bare kommet flyvende på en fjøl. Og så har den sneket seg inn i repertoaret mitt uten at jeg vet hvor den kommer fra. Spagetti med røkelaks tilhører den siste kategorien. Den har i grunn alltid vært der, og vender stadig tilbake på menyen. Det er i hvert fall to grunner til det. For det første er dette noe alle i familien liker.  Den andre og ofte minst like viktige grunnen er at det går veldig fort å lage den til. Det tar akkurat så lang tid som det tar å koke spagetti. Har du røkelaks liggende igjen etter jul, er det enda en god grunn til å lage denne.

I den grad jeg har noen nyttårsforsetter, er det å spise mer fisk i det nye året ett av dem. Jeg er veldig glad i fisk, men det er allikevel ikke så ofte vi har mer enn én fiskemiddag i uken. Det vil jeg gjøre noe med. Gode, lettvinte middager som spagetti med røkelaks er definitivt med på å nå det målet. Ønsker du også å spise mer fisk, kan du jo sjekke mine fiske- og sjømatoppskrifter, og følge med på bloggen, for det vil komme flere oppskrifter utover vinteren.

 

spagetti med røkelaks

Spagetti med røkelaks

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

  • 300-400 gr røkelaks i biter
  • 3 dl kremfløte
  • 1 pk snøfrisk
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 ss finhakket dill
  • salt og pepper etter smak
  • Spagetti til 4 personer

Fremgangsmåte

  • Begynn med å sette på spagettivannet.
  • Mens du venter på at det skal koke opp skjærer du røkelaksen opp i små terninger. Det er viktig å bruke røkelaks i stykke og ikke skiver. Skivene blir for tynne og går i oppløsning i sausen.
  • Når du putter spagettien i det kokende vannet koker du opp fløten og snøfrisk i en gryte og rør slik at det blir klumpefritt.
  • Tilsett sitronsaften. Smak på sausen, den skal smake friskt. Virker den litt vel mektig, tilsett mer sitronsaft.
  • Et par minutter før spagettien er ferdigkokt tilsett lakseterningene og dillen. La det trekke et par minutter ved svak varme.
  • Kvern over litt pepper og tilsett evt. litt salt. Det er ofte ikke nødvendig med noe salt, da fisken i seg selv er nokså salt.
  • Slå vannet av spagettien og hell sausen over.

Server med en frisk grønn salat til. Velbekomme.

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.