Noen ganger kan jeg spore en oppskrift tilbake til en nøyaktig kilde, fra en kokebok, mamma, en artikkel i avisen eller hva som helst. Andre oppskrifter har liksom bare kommet flyvende på en fjøl. Og så har den sneket seg inn i repertoaret mitt uten at jeg vet hvor den kommer fra. Spagetti med røkelaks tilhører den siste kategorien. Den har i grunn alltid vært der, og vender stadig tilbake på menyen. Det er i hvert fall to grunner til det. For det første er dette noe alle i familien liker. Den andre og ofte minst like viktige grunnen er at det går veldig fort å lage den til. Det tar akkurat så lang tid som det tar å koke spagetti. Har du røkelaks liggende igjen etter jul, er det enda en god grunn til å lage denne.
I den grad jeg har noen nyttårsforsetter, er det å spise mer fisk i det nye året ett av dem. Jeg er veldig glad i fisk, men det er allikevel ikke så ofte vi har mer enn én fiskemiddag i uken. Det vil jeg gjøre noe med. Gode, lettvinte middager som spagetti med røkelaks er definitivt med på å nå det målet. Ønsker du også å spise mer fisk, kan du jo sjekke mine fiske- og sjømatoppskrifter, og følge med på bloggen, for det vil komme flere oppskrifter utover vinteren.
Ingredienser
- 300-400 gr røkelaks i biter
- 3 dl kremfløte
- 1 pk snøfrisk
- 2 ss sitronsaft
- 3 ss finhakket dill
- salt og pepper etter smak
- Spagetti til 4 personer
Fremgangsmåte
- Begynn med å sette på spagettivannet.
- Mens du venter på at det skal koke opp skjærer du røkelaksen opp i små terninger. Det er viktig å bruke røkelaks i stykke og ikke skiver. Skivene blir for tynne og går i oppløsning i sausen.
- Når du putter spagettien i det kokende vannet koker du opp fløten og snøfrisk i en gryte og rør slik at det blir klumpefritt.
- Tilsett sitronsaften. Smak på sausen, den skal smake friskt. Virker den litt vel mektig, tilsett mer sitronsaft.
- Et par minutter før spagettien er ferdigkokt tilsett lakseterningene og dillen. La det trekke et par minutter ved svak varme.
- Kvern over litt pepper og tilsett evt. litt salt. Det er ofte ikke nødvendig med noe salt, da fisken i seg selv er nokså salt.
- Slå vannet av spagettien og hell sausen over.
Server med en frisk grønn salat til. Velbekomme.