Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Lag mat sammen
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Lag mat sammen
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
Godteri og søtsakerJul

Sjokoladetrøfler med jordbær

13. desember 2015
Sjokoladetrøfler med jordbær

Sjokolade er skikkelig godt, og det synes jeg er jordbær også. Sammen blir det til en av de helt spesielle kombinasjonen som går opp i en høyere enhet. Jeg hadde derfor lyst til å forsøke å lage sjokoladetrøfler med jordbær. Jeg har sett flere som har laget med bringebær, men altså ikke med jordbær. Og det er litt rart, synes jeg, for dette ble skikkelig godt. Dessuten ble de jo skikkelig julete med det røde pulveret utenpå. Dette er lett å lage og lett å spise. Om det blir noen igjen til jul får jo tiden vise. Anbefales kan de definitivt.

Det ble ganske klissete å rulle ut, så jeg er glad jeg brukte sånne engangs latexhansker. Da var det bare å kaste hanskene etterpå. Pulveret utenpå er frysetørrede jordbær som jeg knuste til pulver.

Sjokoladetrøfler med jordbær

Skriv ut

Ingredienser

  • 200 gr mørk sjokolade
  • 150 gr frosne jordbær
  • 1-2 ss sukker
  • 35 gr smør
  • --
  • Frysetørket jordbær / kakao

Fremgangsmåte

Oppskriften gir ca. 30 trøfler

  • Kok opp vann i en liten kasserolle. Finn frem en bolle som er litt større enn kasserollen som kan hvile på kanten uten å komme nedi vannet.
  • Brekk sjokoladen  små stykker og ha den i bollen.
  • Sett bollen over kasserollen og la vannet småkoke. Smelt sjokoladen forsiktig. Når sjokoladen er smeltet rør i den slik at den er helt klumepfri.
  • Mens sjokoladen smelter, tin jordbærene og kjør dem til mos med en stavmixer. Smak til med sukker.
  • Rør jordbærsausen inn i sjokoladen og avslutt med å røre små terninger av smøret inn i sjokoladeblandingen.
  • Hell over i en liten form kledd med bakepapir. Jeg brukte en som er ca. 7×15 cm. Sett formen kaldt over natten. Del sjokoladen i passelig store treninger ca. 30 stk.
  • Rull terningene til kuler med hendene og rull dem deretter i knuste tørkede jordbær eller i kakaopulver. Oppbevar kjølig.

 

jordbærjulsjokolade
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Kylling i form med poteter og rosmarin
neste innlegg
Brune pinner

Kanskje du vil se på disse også

Sjokoladebark med granateple og ingefær

Sjakkruter – søte småkaker til jul

Varm sjokolade med chili

Ribbe i kombidampovn

Brente mandler

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om meg

Om meg

Hei, jeg heter Cecilie. Velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg er opptatt av å spise godt og synes alle fortjener god mat hver dag. Aller best liker jeg italiensk, asiatisk og norsk mat, så det er det du vil finne mest av her. All mat er laget og fotografert av meg og spist av familie og venner.

Kategorier

Stikkord

agurk appelsin asiatisk bacon blomkål blåskjell brokkoli brød bønner dampovn Egg eple grill gulrot italiensk jul kylling kål laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ost paprika pasta pizza poteter reker restemat salat sitron sjokolade smør sommermat spagetti spinat squash svin thai tomat torsk tradisjonsmat urter

Siste innlegg

  • Ukemeny 8/2019 – Hva skal vi ha til middag
  • Egg i skjærsilden
  • Skrei med chorizo og sellerimos
  • Ukemeny 7/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Nasi goreng med reker

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • Melanzane alla parmigiana Dette er en skikkelig deilig rett ned
  • Egg i skjrsilden er en deilig italiensk rett med en
  • Om et par dager er det den derre Vdagen Om
  • Den nye ukemenyen er klar p bloggen n Der finner
  • Liker du fried rice? Da vil du temmelig sikkert ogs
  • Du har kanskje ftt med deg at jeg hver sndag
  • Denne uken frister jeg med masse godt i bloggens ukemeny
  • Blomklris er utrolig godt Ikke rart at det har blitt
  • Visste du at sjmat er p sitt aller beste p
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Følg meg på Instagram

  • Melanzane alla parmigiana Dette er en skikkelig deilig rett ned
  • Egg i skjrsilden er en deilig italiensk rett med en
  • Om et par dager er det den derre Vdagen Om
  • Den nye ukemenyen er klar p bloggen n Der finner
  • Liker du fried rice? Da vil du temmelig sikkert ogs
  • Du har kanskje ftt med deg at jeg hver sndag
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Personvern


Tilbake til toppen