Av og til er for mye av det gode bare enda bedre. Rocky road er sånn. Her er det mørk sjokolade, karamell, salte nøtter og mashmellows på en gang – i samme munnfull faktisk. Dessuten er det superenkelt å lage. Dette er veldig fint å lage sammen med barn. Smelte, skjære, røre og så vente. Det siste er kanskje ikke så lett da. Men etter ventetiden blir man altså belønnet med noen skikkelige godbiter.
I denne oppskriften har jeg brukt sånne store firkantede karameller som selges som smågodt. Men alle mulige karameller går selvsagt også fint å bruke, men jeg synes ikke de bør være for harde. Har du laget karameller selv, kan disse selvsagt brukes. Sjokoladen smelter jeg over vannbad. Bryt sjokoladen i biter og ha den oppi en bolle. Fyll litt vann i en kasserolle og kok opp. Sett bollen oppå kasserollen, men pass på at den ikke kommer i kontakt med det kokende vannet. Etterhvert vil sjokoladen smelte.
Ingredienser
- 300 gr mørk sjokolade
- 10 karameller
- 100 gr ristede og salte pistasjnøtter
- 6 mashmellows eller 25 minimashmellows
Fremgangsmåte
- Gjør klar en form på ca. 20x20 cm med bakepapir.
- Smelt sjokoladen over vannbad.
- Del hver karamell og mashmellow i fire biter.
- Ta skallet av pistasjnøttene.
- Ha alt oppi den smeltede sjokoladen og bland godt.
- Hell alt ut i formen og glatt det ut med en slikkepott.
- Sett formen i kjøleskapet.
- Skjær i passe porsjonsbiter når sjokoladen har stivnet helt. Oppbevares i kjøleskapet.
Tips
I denne oppskriften kan du bytte ut pistasjnøttene med andre nøtter og du kan også bytte ut, eller legge til andre ingredienser også. Fint å bruke er gelefrukter, kjeksbiter, honnikorn, tørkede frukter og mye annet godt(eri).