Mine 5 beste oppskrifter med sitron

av Cecilie
Mine 5 beste oppskrifter med sitron

FEBRUAR – det er nok mange som ikke tenker på at sitroner har en spesiell sesong. Og slik har det jo etterhvert blitt med mange slags frukt og grønnsaker – det er alltid et sted på kloden de er i sesong. Men sitroner, altså. Akkurat nå i februar begynner sesongen for sitroner rundt Middelhavet. I Frankrike feirer de sitronene med en egen fesitval i byen Menton og her hjemme kan vi kjøpe de litt midre sure sitronene fra Amalfi nå i februar. Sitroner er en allsidig liten frukt som jeg nesten alltid har hjemme. De kan brukes i nesten alt fra desserter og bakst til middagsmat. Sitroner setter en ekstra spiss på en litt kjedelig saus og noen dråper i teen er klassisk. For å gi deg litt inspirasjon til hva du kan gjøre med sitroner har jeg samlet mine 5 beste oppskrifter med sitron nedenfor.

 

Biscotti med sitron og mandler

Hvis jeg først skal kose meg med noe søtt til teen min, er disse kjeksene noe av det beste jeg kan tenke meg. De er nydelige med en deilig smak av sitron. Visste du forresten at biscotti er det generelle ordet for kjeks i Italia og at disse kjeksene kalles cantucci i støvlelandet.

Biscotti med sitron og mandler

 

Spaghetti al limone

Jeg fortsetter med mat hentet fra Italia. Denne gangen er det en særdeles enkel, men ikke desto mindre velsmakende spagettirett. Det eneste du strengt tatt trenger i tillegg til spagettien er sitroner, fløte og rikelig med parmesan.

Spaghetti al limone

 

Torsk med sitronsaus

At fisk og sitron hører sammen er ikke akkurat noen hemmelighet. Her har dampet torsk fått følge med en frisk smørsaus smakssatt med rikelig med sitron.

Oppskrift torsk i dampovn med sitronsaus

 

Panna cotta med sitron

De fleste liker panna cotta som avslutning på et deilig måltid, og denne er nok ikke noe unntak. Den har akkurat så mye sitron at den er passe syrlig uten å være sur, og derfor oppleves den som litt lettere og friskere enn mange fløtebaserte desserter kan være.

Panna cotta med sitron

 

Lemon curd

Oh la la, denne aldeles nydelige sitronkremen som kan brukes til så mangt. . Så utrolig godt på en brødskive, boller, scones, på pavlova, i rullekaken eller rett og slett bare spise rett ut av glasset.

Lemon curd

Dette er altså mine 5 beste oppskrifter med sitron, men det finnes mer på bloggen. For å finne enda flere deilige oppskrifter og mer inspirasjon kan du sjekke emneknaggen sitron, eller skrive sitron i søkefeltet.

 

Fun fact om sitroner

Sitroner og mafiaen. På midten av 1880-tallet var sitroner det mest lønnsomme landbruksproduktet i hele Europa og et stort eksportprodukt. Fra Sicilia gikk det hele 2,5 millioner esker med sitroner til USA hvert år. På samme tid var det politisk ustabilitet og opprør mange steder på Sicilia. Det var mye kriminalitet og mange jordeiere opplevde at sitroner ble stjålet og trær ødelagt av vandaler og tyver. Mange leide derfor inn vakter for å passe på avlingene sine. Disse vaktene var i mange tilfeller kjeltringer som utnyttet situasjonen til egen vinning og dette ga mafiaen vind i seilene og bidro til at den fikk en kratig økning og styrke.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.