Hva skal vi ha til middag – ukemeny 49/2017

av Cecilie

Denne uke foreslår jeg mange supper. Det er fordi suppe som regel er raskt å lage og i førjulstiden kan det fort bli litt hektisk med alt som skal gjøres, og da kan det være greit å ikke bruke så lang tid på å lage middag. På søndagen foreslår jeg å lage ertesuppe. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned, så har du til en annen dag da tiden er enda knappere.

Dessuten har jeg foreslått en middag med medisterpølse, men som er veldig langt fra julemat. Jeg synes faktisk at medisterpølser også passer godt sammen med asiatiske smaker som soya og ingefær. Så om du blir fristet av medisterpølsene som finnes i hopetall i butikken akkurat nå, behøver det ikke bety julemat av den grunn.

På lørdagen foreslår jeg havets frukter, eller skalldyfat om du vil. Dette er mat som krever lite forarbeid, men som er veldig hyggelig å spise og servere. Inviter over noen gode venner, sett en hvitvin i kjøleskapet og nyt sjømaten som er på sitt beste nå. Ha en flott førjulsuke og vel bekomme.

 

Mandag
Grønnsaksuppe og godt brød

Tirsdag
Spagetti med skinke og parmesan og grønn salat

Onsdag
Rask fiskesuppe

Torsdag
Medistergryte med våløk, brokkoli og soya

Fredag
Fajitas med kylling

Lørdag
Havets frukter

Søndag
Gul ertesuppe

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.