Medistergryte med vårløk, brokkoli og soya

av Cecilie

Denne julen tok redselen for ikke å ha nok mat i huset overhånd, og nå sitter jeg igjen med masse medisterpølse. Lysten på tradisjonell medistermiddag er imidlertid ikke så fristende, men med en liten asiatisk vri skal nok medisterpølsene gå ned allikevel. Lynstekte ferske grønnsaker erstatter surkålen, og ingefæren som krydrer medisterpølsene  passer utmerket til soya og chili.

Medistergryte med vårløk, brokkoli og soya

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 600 gr medisterpølser
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bukett brokkoli
  • 1 rødløk
  • 2 ss rapsolje til steking
  • --
  • 4 ss soyasaus
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 chili uten frø
  • 1 ts maizenamel
  • 1 dl kyllingkraft

Fremgangsmåte

  • Skjær brokkolien i små buketter, vårløken i ringer og løken i tynne båter. Medisterpølsene skjæres i munnrette biter.
  • Varm oljen i en wok eller stekepanne og fres grønnsakene. Begynn med brokkoli, tilsett så løken og vårløken til slutt.
  • Når grønnsakene er nesten møre, has pølsebitene i.
  • Bland sammen ingrediensene til sausen og hell over pølsene og grønnsakene. La det trekke et par minutter til sausen har begynt å tykne og alt er gjennomvarmt.

Server med ris ved siden av.

 

 

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.