Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Lag mat sammen
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Lag mat sammen
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
FjærkreMiddag

Kalkunfilet med rosenkål og deilig fløtesaus

21. november 2018
Kalkunfilet med rosenkål og deilig fløtesaus

Kalkun er deilig festmat og det er feiende flott å sette en hel fugl på festbordet. Det passer imidlertid ikke alltid å steke en hel fugl. Det kan føles som litt av et prosjekt. Dessuten krever det jo mange gjester rundt bordet for å få spist opp en hel kalkun. Da kan en kalkunfilet være et godt alternativ. Her har jeg laget kalkunfilet med rosenkål og deilig fløtesaus. Det er også super gjestemat, men med langt lavere skuldre.

For å få et så saftig bryst som mulig har jeg stekt fileten i en stekepose. Fordelen med dette er at all kraften blir i posen og blir en ypperlig base for sausen. Ved siden av har jeg bakt rosenkål i ovnen og blandet med sprøstekt bacon. Det synes jeg er en aldeles herlig kombinasjon.

 

Kalkunfilet med rosenkål

Skriv ut
Antall personer: 6

Ingredienser

  • 1 stk Kalkunfilet (1,3 kg)
  • salt og pepper
  • 2 ts estragon
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 dl vann
  • --
  • 3 ss hvetemel
  • 3 ss smør
  • 6 dl stekekraft (fyll opp med kyllingkraft dersom det ikke er nok)
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ts ripsgele
  • 1 ts soyasaus
  • salt og pepper
  • evt. sukkerkulør
  • --
  • 1 kg rosenkål
  • 150 gr bacon
  • olivenolje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 125 grader.
  • Krydre kalkunfileten godt med salt, pepper og estragon og stek på alle sider til den er pent brun.
  • Legg kalkunfileten og hvitløksfeddene i en stekepose. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten.
  • Kok pannen ut med vannet og hell vannet over i stekeposen.
  • Lukk posen igjen og sett inn i ovnen. La kalkunfileten steke til den når 68 grader (ca. 1,5 time).
  • I mens rens rosenkålen og legg den i en form. Hell over litt olivenolje og dryss med salt og pepper.
  • Ta kalkunfileten ut, pakke den inn i aluminiumsfolie og legg over et kjøkkenhåndkle og la det hvile i minst 20 minutter. Hell kraften over i en gryte og hold den varm.
  • Øk temperaturen i ovnen til 200 grader og sett inn rosenkålen. Bak i ca. 20 minutter, til den er myk.
  • Mens rosenkålen bakes, stek bacon i tynne strimler til det er sprøtt. Bland rosenkål og bacon til slutt.
  • Lag sausen; Smelt smøret på middels varme. Når det har sluttet å bruse tilsettes melet. Stek under omrøring til smør/melblandingen har fått karamellfarge.
  • Tilsett den varme stekekraften (evt. blandet ut med kyllingkraft) til bruningen. Tilsett litt først og rør godt. Tilsett resten og la det koke i minst 10 minutter på svak varme. Tilsett fløten og bring opp til kokepunktet igjen.
  • Smak sausen til med ripsgele og soyasaus. Dersom du synes sausen blir blek, kan du justere med et par dråper sukkerkulør.
  • Skjær kalkunfileten i skiver og server med kokte poteter, rosenkålen blandet sammen med baconet og rykende varm saus.

Vel bekomme.

festmatkalkun
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Mais chowder med kalkunrester
neste innlegg
Mine 5 beste oppskrifter med poteter

Kanskje du vil se på disse også

Woket appelsinkalkun med brokkoli

Skrei med puylinser

Festbrownies

Kalkun med tunfisksaus – eller tacchino tonnato

Skagenrøre

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om meg

Om meg

Hei, jeg heter Cecilie. Velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg er opptatt av å spise godt og synes alle fortjener god mat hver dag. Aller best liker jeg italiensk, asiatisk og norsk mat, så det er det du vil finne mest av her. All mat er laget og fotografert av meg og spist av familie og venner.

Kategorier

Stikkord

agurk appelsin asiatisk bacon blomkål blåskjell brokkoli brød bønner dampovn Egg eple grill gulrot italiensk jul kylling kål laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ost paprika pasta pizza poteter reker restemat salat sitron sjokolade smør sommermat spagetti spinat squash svin thai tomat torsk tradisjonsmat urter

Siste innlegg

  • Ukemeny 8/2019 – Hva skal vi ha til middag
  • Egg i skjærsilden
  • Skrei med chorizo og sellerimos
  • Ukemeny 7/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Nasi goreng med reker

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • Melanzane alla parmigiana Dette er en skikkelig deilig rett ned
  • Egg i skjrsilden er en deilig italiensk rett med en
  • Om et par dager er det den derre Vdagen Om
  • Den nye ukemenyen er klar p bloggen n Der finner
  • Liker du fried rice? Da vil du temmelig sikkert ogs
  • Du har kanskje ftt med deg at jeg hver sndag
  • Denne uken frister jeg med masse godt i bloggens ukemeny
  • Blomklris er utrolig godt Ikke rart at det har blitt
  • Visste du at sjmat er p sitt aller beste p
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Følg meg på Instagram

  • Melanzane alla parmigiana Dette er en skikkelig deilig rett ned
  • Egg i skjrsilden er en deilig italiensk rett med en
  • Om et par dager er det den derre Vdagen Om
  • Den nye ukemenyen er klar p bloggen n Der finner
  • Liker du fried rice? Da vil du temmelig sikkert ogs
  • Du har kanskje ftt med deg at jeg hver sndag
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Personvern


Tilbake til toppen