Gratinert pasta med torsk

av Cecilie
Gratinert pasta med torsk

Jeg er fullstendig klar over at det er mange pastaoppskrifter her på bloggen, men det kan vel ikke bli for mange? Det synes i hvert fall ikke jeg. I dag lagde jeg gratinert pasta med torsk. Den smakte godt av tomat, urter og torsk; «litt som baccalao, men med pasta» som Tuppen konstaterte.

Det går også fint å bruke rester av fisk i denne retten, da fisken uansett skal kokes på forhånd. Jeg er opptatt av å bruke opp rester, men synes ikke nødvendigvis at gårsdagens middag varmet opp er så spennende. Derfor prøver jeg å være litt kreativ med restene og lage en helt ny rett. På bloggen har jeg flere restematoppskrifter.  Sjekk dem gjerne ut for å få litt inspirasjon om du skulle trenge det.

 

Gratinert pasta med torsk

Gratinert pasta med torsk

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

  • 500 gr torsk eller annen hvit fisk
  • 300 gr tørr pasta (penne)
  • 1 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 fennikel
  • olje til steking
  • 1/2 glass tomatpuré
  • 400 gr tomater (1 boks)
  • 1 terning fiskebuljong
  • 2 ss tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
  • salt og pepper
  • ost til gratinering

Fremgangsmåte

  • Hakk løk, hvitløk og fennikel og fres det til løken er myk og faller sammen.
  • Tilsett tomatpuré og la det frese et par minutter til.
  • Tilsett tomatene,  fiskebuljongen og krydderne og la det småkoke i minst 10 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • I mens tomatsausen småkoker, trekk torsken og la den renne av seg på et tørkepapir.
  • Kok pastaen som anvist på pakken.
  • Knus fisken ned i tomatsausen og bland inn pastaen.
  • Ha alt i et ildfast fat og topp med ost.
  • Stek i 20 minutter på 200 grader varmluft, eller 220 vanlig.

Server med en frisk salat ved siden av.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.