Jeg er fullstendig klar over at det er mange pastaoppskrifter her på bloggen, men det kan vel ikke bli for mange? Det synes i hvert fall ikke jeg. I dag lagde jeg gratinert pasta med torsk. Den smakte godt av tomat, urter og torsk; «litt som baccalao, men med pasta» som Tuppen konstaterte.
Det går også fint å bruke rester av fisk i denne retten, da fisken uansett skal kokes på forhånd. Jeg er opptatt av å bruke opp rester, men synes ikke nødvendigvis at gårsdagens middag varmet opp er så spennende. Derfor prøver jeg å være litt kreativ med restene og lage en helt ny rett. På bloggen har jeg flere restematoppskrifter. Sjekk dem gjerne ut for å få litt inspirasjon om du skulle trenge det.
Ingredienser
- 500 gr torsk eller annen hvit fisk
- 300 gr tørr pasta (penne)
- 1 stor løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 fennikel
- olje til steking
- 1/2 glass tomatpuré
- 400 gr tomater (1 boks)
- 1 terning fiskebuljong
- 2 ss tørket oregano
- 1 ts tørket timian
- salt og pepper
- ost til gratinering
Fremgangsmåte
- Hakk løk, hvitløk og fennikel og fres det til løken er myk og faller sammen.
- Tilsett tomatpuré og la det frese et par minutter til.
- Tilsett tomatene, fiskebuljongen og krydderne og la det småkoke i minst 10 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- I mens tomatsausen småkoker, trekk torsken og la den renne av seg på et tørkepapir.
- Kok pastaen som anvist på pakken.
- Knus fisken ned i tomatsausen og bland inn pastaen.
- Ha alt i et ildfast fat og topp med ost.
- Stek i 20 minutter på 200 grader varmluft, eller 220 vanlig.
Server med en frisk salat ved siden av.