Oppskriften på denne suppen er hentet fra Julia Childs kokebok «Det franske kjøkken». Og er en av mine absolutte favoritter på suppefronten. I utgangspunktet er det en enkel suppe bestående av kraft og karamellisert løk med et ostsmørbrød på toppen. Men du verden så godt det blir.
Ingredienser
- 400 gr løk i tynne skiver
- 2 ss smør
- 1 ss olje
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 2 ss hvetemel
- 1 l kjøttbuljong (mørk type)
- ½ dl hvitvin
- nykvernet pepper
- 2 ss konjakk
- 4 ristede loffskiver uten skorpe
- 1 dl revet ost
Fremgangsmåte
- Brun løken ved lav varme i smøret og oljen i ca. 15 minutter. Ta av lokket og sett opp temperaturen til middels. Tilsett sukker og salt. Kok i 30-40 minutter med hyppig omrøring. Løken skal ha en jevn, gyldenbrun farge uten å være brent.
- Dryss på melet og rør i 3 minutter.
- Tilsett buljongen og vinen og la det koke i 30-40 minutter til.
- Like før servering tilsettes konjakken.
- Smak til med pepper.
- Hell suppen over i serveringsskåler.
- Legg en skive i hver og topp med ost.
- Gratiner under grillen i ovnen til osten er gyllen.
2 kommentarer
Heisann! Jeg lurte på når du tilsetter hvitvin. ?
Hei Sofie,
den tilsetter jeg sammen med buljongen. Tusen takk for at du spurte. Jeg skal oppdaterer med en gang.
hilsen Cecilie