Gratinert fransk løksuppe

av Cecilie
Franske løksuppe

Oppskriften på denne suppen er hentet fra Julia Childs kokebok «Det franske kjøkken». Og er en av mine absolutte favoritter på suppefronten. I utgangspunktet er det en enkel suppe bestående av kraft og karamellisert løk med et ostsmørbrød på toppen. Men du verden så godt det blir.

 

Franske løksuppe

Gratinert fransk løksuppe

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 400 gr løk i tynne skiver
  • 2 ss smør
  • 1 ss olje
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ss hvetemel
  • 1 l kjøttbuljong (mørk type)
  • ½ dl hvitvin
  • nykvernet pepper
  • 2 ss konjakk
  • 4 ristede loffskiver uten skorpe
  • 1 dl revet ost

Fremgangsmåte

  • Brun løken ved lav varme i smøret og oljen i ca. 15 minutter. Ta av lokket og sett opp temperaturen til middels. Tilsett sukker og salt. Kok i 30-40 minutter med hyppig omrøring. Løken skal ha en jevn, gyldenbrun farge uten å være brent.
  • Dryss på melet og rør i 3 minutter.
  • Tilsett buljongen og vinen og la det koke i 30-40 minutter til.
  • Like før servering tilsettes konjakken.
  • Smak til med pepper.
  • Hell suppen over i serveringsskåler.
  • Legg en skive i hver og topp med ost.
  • Gratiner under grillen i ovnen til osten er gyllen.

Kanskje du vil se på disse også

2 kommentarer

Sofie 16. november 2018 - 13:49

Heisann! Jeg lurte på når du tilsetter hvitvin. ?

Reply
Cecilie 16. november 2018 - 14:56

Hei Sofie,

den tilsetter jeg sammen med buljongen. Tusen takk for at du spurte. Jeg s