Fylte paprikaer

av Cecilie
Fylte paprikaer

Denne oppskriften er en variant av en oppskrift i en av mine aller første kokebøker – Lekre retter fra Middelhavslandene. Kokeboken er vel omtrent 20 år og mye har skjedd på matfronten siden da, men oppskriftene i denne boken er stadig gode. Og en av mine absolutte favoritter derifra er fylte paprikaer.

Det tar egentlig litt lang tid å lage denne retten på en hverdag, men det er etter min mening verdt det. Dessuten kan den lages kvelden før og bare settes inn i ovnen når jeg kommer hjem fra jobben.

Bruk røde paprikaer. Jeg synes de er de langt beste til denne retten. De røde paprikaene er søtere enn de grønne og som regel har de tykkere fruktkjøtt også. Når det gjelder tomatene i denne retten, må det være friske tomater som brukes til kjøttsausen. Det gir en helt annen smak og konsistens enn hermetiske tomater. Om de må flåes er en annen sak. Jeg gjør det fordi jeg ikke har lyst på å ha tomatskinn i kjøttsausen, men det har nok ikke noe å si for smaken eller konsistensen for den saks skyld.

Når du skal ta skinnet av tomatene, skjær da et lite kryss på toppen av tomatene og legg dem i kokende vann i ca. 30 sekunder. Ta tomatene opp og legg dem over i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Ta tomatene opp av det kalde vannet og trekk av skinnet. Hakk tomaten i småbiter.

 

Fylte paprikaer

Fylte paprikaer

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 400 gr. karbonadedeig
  • 4 tomater
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • ½  ts paprikapulver
  • 1 ½ dl kjøttbuljong (ferdig blandet ut)
  • 4 røde paprikaer
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 boks tomater
  • 16 skiver gulost

Fremgangsmåte

  • Brun karbonadedeigen sammen med løken, og hvitløken i olivenoljen.
  • Tilsett krydder, tomater og buljongen og la det koke i ca. 20 minutter.
  • I mens skjæres paprikane i to på langs og stilk og frø fjernes.
  • Legg paprikaene i en ildfast form og hell innholdet fra tomatboksen rundt.
  • Fordel kjøttet i de halve paprikaene, og legg to osteskiver over.
  • Stek i ovnen ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.

Servé med ris og salat.

 

Kanskje du vil se på disse også

3 kommentarer

ceciliesmat.no» Blog Archive » Hva skal vi ha til middag – uke 25 19. juni 2011 - 22:39

[…] Fylte paprikaer og […]

Reply
ceciliesmat.no» Blog Archive » Hva skal vi ha til middag – uke 26 26. juni 2011 - 22:28

[…] Tunfisksalat Fylte paprikaer Vaniljeis med […]

Reply
ceciliesmat.no» Blog Archive » Spagetti Amaticiana 8. august 2011 - 22:41

[…] med å flå tomatene. Er du usikker på hvordan du gjør det kan du lese om det i denne posten. Skjær tomatkjøttet i terninger og legg til side. Som nevnt over vil resultatet trolig ikke […]

Reply

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.