Ingenting er vel mer hyggelig enn å sette seg ned med en kopp varm drikke og en deilig kjeks med nøtter og store sjokoladebiter i. Det måtte være å skifte ut den varme drikken med et glass kald, frisk melk, da. Med disse kjeksene er det litt som i den gamle Tuborg-reklamen; Når smaker chocolate chip cookies best? Hver gang!
Forming av kjeksene
Jeg har ofte synes det er vanskelig å få kjeks som er omtrent like store. Derfor foretrekker jeg ofte kjeks som lages som en rull og skjæres i skiver. Da er det lettere å sikre seg et nokså likt utseende. Men for ikke lenge siden så jeg på en amerikansk blogg en som brukte en iskuledings til å lage like kuler av deigen med. På den måten blir det jo den samme mengden kakedeig hver gang. Jeg har ikke en sånn iskuledings, men fant en liten tumber (tinndings) som hadde riktig størrelse. Den stappet jeg kakedeigen oppi og pirket ut deigen. Så fikk jeg omtrent like store kjeks. Kanskje ikke så elegant som iskuledingsen, men det fungerte. Kanskje du har visst om dette trikset i evigheter, men hvis ikke så vet du det nå.
Denne oppskriften gir omtrent 20 cookies. Oppbevares i en kakeboks, om det blir noen igjen. Jeg har brukt hasselnøtter i disse kjeksene. Men du kan like gjerne bruke andre nøtter som valnøtter, pecannøtter eller mandler. Resultatet blir litt forskjellig, men det er jo smak og behag også.Ingredienser
Fremgangsmåte
Tips