Jeg så nylig en dokumentar fra BBC om helseeffektene ved å kutte ned på kjøttforbruket. I denne ukens middagsmeny er det derfor nokså lite kjøtt og desto mer fisk og grønnsaker. Har du lyst til å se dokumentaren kan du gå inn på NRK sitt arkiv og søke opp «Sannheten om kjøtt». La deg inspirere, eller fortsett som før. For de som ønsker å redusere kjøttforbruket sitt er det to hovedspor man kan følge. Det ene er å kutte ut antall måltider det serveres kjøtt til og spise fisk eller grønnsaker i stedet. Det andre er å redusere mengden kjøtt i hver porsjon. Vær så god, valget er ditt. Ha en strålende uke og kanskje langhelg også. Vel bekomme.
Mandag
Gratinert blomkål med pølsebiter og tomatsalat med fetaost
Tirsdag
Quinoafylte paprikaer og grønn salat
Onsdag
Kylling og udon nudel suppe
Torsdag
Plukkfiskgrateng og dampet nykål
Fredag
Pizza margherita
Lørdag
Grillet makrell, agurksalat, rømme og kokte poteter
Søndag
Marinerte grillspyd av svinekjøtt og nykålsalat med sesamfrø