I hagen står frukttrærne fulle av epler og plommer. Sommereplene begynner å bli modne, og da er det på tide å lage noe godt med dem. Jeg er nemlig ikke så glad i å spise de supersyrlige transparente eplene «au naturell», men det er jo en god del man kan gjøre med dem så de blir gode. I fjor lagde jeg eplemos av en god del epler, og det kommer jeg nok til å gjøre i år også. Dessuten er det jo kjempehyggelig å lage en deilig eplekake og be familie eller venner på en kopp kaffe med deilig nybakt eplekake til.
Oppskriften til denne eplekaken kommer fra svigermor, og når sant skal sies så er det Husbond som pleier å lage den. Resultatet er en saftig eplekake, der de syrlige eplene helt kommer til sin rett. Server med vaniljeis til – stort bedre blir det ikke.
Ingredienser
- 200 gr sukker
- 3 egg
- 200 gr hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 200 gr smør
- 6-8 epler
- Kanel
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader.
- Lag eggedosis av egg og sukker.
- Bland sammen mel og bakepulver og sikt det ned i eggedosisen.
- Smelt smør og bland inn i røren.
- Skrell eplene og skjær dem i båter.
- Hell deigen i en rund form og stikk eplebåtene nedi.
- Dryss kanel og evt sukker opp kaken.
- Stek kaken i ca.45 minutter. Stikk en fyrstikk nedi og sjekk at det ikke henger noe deig igjen på den når du tar den opp. Da er den ferdig.
Avkjøl kaken litt og server med iskrem. Vel bekomme.
1 kommentar
Koselig at dere likte eplekaka. jeg fikk oppskrifta av ei prestefrue og det beste er at den lages i en fei.