Det enkle er ofte det beste. Det stemmer i hvert fall for denne spagettiretten som lages med mindre enn en håndfull ingredienser og tar like lang tid å lage som det tar å koke spagettien. Det betyr imidlertid ikke at spaghetti al limone smaksmessig står tilbake for noe som helst. Dette er en svært smaksrik og frisk spagettirett, og selv om sausen inneholder fløte føles den lett of frisk på grunn av sitronen. Faktisk synes jeg dette er en ganske værlig rett, og det passer jo godt denne merkelige vinteren vi har nå.
Akkurat på denne tiden av året er det sitroner fra Amalfi å finne i butikkene. Amalfi er kjent for sine sitroner. Skallet er ekstra aromatisk og fruktkjøttet veldig saftig og litt mindre surt enn andre sitroner. Gode er de i hvert fall og de egner seg veldig godt som ingrediens i spaghetti al limone.
Ingredienser
- spagetti til 4 personer
- 2 sitroner (saft + skall)
- 2 dl kremfløte
- 2 dl fluffy revet parmesan
- nykvernet pepper
- evt. persille eller basilikum til pynt
Fremgangsmåte
- Kok spagettien i rikelig med godt saltet vann.
- Mens spagettien koker; riv det gule skallet av sitronen på den fineste siden av rivjernet og press ut saften (det skal være ca. 2 dl).
- Kok sitronsaften med skallet inn til omtrent det halve.
- Tilsett fløten og la det kok til det begynner å tykne.
- Tilsett parmesanen og rør godt.
- Ta litt av kokevannet av fra spagettien og ha spagettien oppi sausen. Tilsett evt. litt kokevann dersom sausen blir veldig tyktflytende.
- Bland godt så sausen dekker all spagettien.
- Server straks med nykvernte pepper, litt mer revet parmesan og evt. et dryss av noe grønt.