Svinebiff med fløtesaus

Svinebiff med fløtesaus

Jeg studerte i Danmark i mange år. Det har naturligvis satt sitt preg på mine matvaner. Det er mange retter derfra som står på middagsbordet fortsatt. Selv om jeg var student spiste jeg alltid godt. Vi var en hel gjeng med studenter som byttet på å lage middag til hverandre. Det ga et variert kosthold og mye spennende mat.

Svinekjøtt var (og er fortsatt, formoder jeg) usedvanlig populært og billig. Derfor var det ikke uvanlig å bruke svinefilet når jeg skulle lage middag. En rett som av og til sto på menyen når jeg skulle lage noe godt var svinefilet surret i fløtesaus. Denne tilberedelsesmetoden er en fin måte å unngå at kjøttet blir tørt på, samtidig som det gir god smak til sausen.  For å oppgradere retten litt bruker jeg friske urter. Denne gangen ble det estragon som passer ypperlig til svinekjøtt.

 

4 personer

600 gr. indrefilet av svin
smør/olje til steking
salt og pepper
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 dl hvitvin
2 dl kremfløte
1 ss soyasaus
1 ts dijonsennep
frisk estragon

 

Skjær fileten i tykke biffer og krydre med salt og pepper. Brun biffene på begge sider i en stekepanne. Ta dem ut av pannen og brun løken. Ta ut løken og kok ut pannen med hvitvinen. Hell på fløten og smak til med soyasausen og sennepen. Legg biffene og løk tilbake og legg lokk på pannen. Skru varmen ned til lav varme og la det trekke i ca. 15 minutter. Rett før servering drysses rikelig med finhakket estragon over. Server med kokt ris og dampet nykål. Vel bekomme.

Tags: , , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.