Spagetti vongole

 

Spagetti vongole 4

Spagetti med hjerteskjell, eller spaghetti vongole som italienerne kaller denne retten er noe av det beste jeg vet av sommermat. Den går fort å lage, og smaker så himla godt – særlig sammen med et glass kjølig hvitvin, da. Den retten er proppfull av gode smaker; hjerteskjell, hvitløk, persille og et sting av chili. Det er ikke alltid man får tak i hjerteskjell, men får du det sier jeg bare “løp og kjøp”. Disse skjellene er virkelig snadder. Lag den og prøv selv.  

Ingen italienere med respekt for seg selv ville finne på å bruke parmesan til sjømat. Jeg synes heller ikke denne retten trenger det. Parmesanen ville bare dekke over den fine sødmen i skjellene. Men synes du det smaker bedre med revet ost på gjøre du selvsagt det.

 

4 personer

Spagetti til 4

1 kg hjerteskjell
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
olje til steking
1 liten bunt bredbladet persille
litt tørket chiliflak
10 cherrytomater
2 dl hvitvin
nykvernet pepper

 

Begynn med å gjøre alt klart. Rens hjerteskjellene. Kast alle som ikke er lukket, eller lukker seg etter at du gir dem et hardt kakk. Finhakk løk og hvitløk. Ta stilkene av persillen og finhakk disse også. Del cherrytomatene i fire. Finhakk persillebladene, men hold dem adskilt fra stilkene. Sett på vann og kok opp spagettien som anvist på pakken. Når det er ca. 5 minutter igjen av koketiden begynner du å tilberede sausen. Varm olivenolje i en annen gryte og når den er varm has hvitløk, løk, persillestilker, tomater og chiliflak oppi. La det steke et par minutter til løken og tomatene har blitt myke. Tilsett hjerteskjellene og hell over vinen. Legg på lokk og bare rist kjelen en gang i mellom. Hell kokevannet av spagettien og tøm spagettien oppi gryten med skjellene. Bland godt og la det koke ett minutt eller to til sausen har trukket litt inn i spagettien og alle smakene har fått blandet seg godt. Dryss over persillen. Server straks og gjerne med et glass hvitvin og godt brød til å suge opp sausen med

Tags: , , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.