Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
Fisk og sjømatForretter og småretter

Asiatiske fiskekaker

14. april 2016
Asiatiske fiskekaker

Mange tenker nok at det er vanskelig eller tidkrevende å lage fiskekaker, men det er faktisk ikke tilfelle. I hvert fall ikke om du har en matmølle. Da er det bare å slenge alle ingrediensene oppi og kjøre det til en farse. Jeg er veldig glad i asiatiske smaker, og her kommer en oppskrift på fiskekaker smakssatt med krydder fra det thailandske kjøkkenet. Disse fiskekakene er lette i konsistens og proppfulle av gode smaker. Fiskekakene passer godt sammen med en frisk asiatisk salat med mango, agurk og rødløk.

Det er viktig å bruke fersk fisk, for når fisken er blitt fryst ned og så tint opp mister den mye av bindeevnen. I tillegg har jeg brukt et egg i denne oppskriften. Det bidrar også til å holde fiskekakene sammen.

Skriv ut
Antall personer: 4

Ingredienser

  • 300 gr laksefilet
  • 300 gr torskefilet
  • 1 egg
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 2 ts ingefær, revet
  • 1 chili, finhakket
  • 2 vårløk, finhakket
  • 1 håndfull koriander
  • 1 lime, saften 1 ts sesamolje
  • 3 ts fiskesaus
  • nykvernet pepper
  • --
  • 1  liten mango
  • 1/2 slangeagurk
  • 1/4 rødløk
  • koriander
  • 1 lime saften
  • --
  • 3 ss sweet chili saus
  • 1 ss soyasaus
  • saften fra 1/2 lime
  • 1 ss fiskesaus

Fremgangsmåte

  • Skjær fiskefileten i grove terninger og ha alle ingrediensene i en matmølle. Kjør det til en grov masse.
  • Varm olje i en stekepanne. Form små kaker ca. 5 cm og stek dem pent gyllene på begge sider.
  • Lag salaten. Skjær mango og agurk i små terninger og hakk løken. Grovhakk korianderen. Bland alle ingrediensene.
  • Bland sammen alle ingrediensene til sausen.

Server med dampede grønnsaker

 

laksthaitorsk
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Banh mi – Vietnamesiske baguetter
neste innlegg
Blomkålsuppe med karri

Kanskje du vil se på disse også

Torsk i red curry saus

Suppe av bakte tomater med lettsaltet torsk

Lakserøre på knekkebrød

Urtebakt torsk med tomater

Laks med urter og grønnsaker i pakke

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Om meg

Om meg

Hei, og velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg heter Cecilie og er veldig glad i all slags mat, men særlig i italiensk, asiatisk og norsk mat. Det er derfor dette du vil finne mest av på bloggen min.

Kategorier

Stikkord

agurk and appelsin asiatisk bacon blomkål blåskjell brokkoli brød bønner dampovn Egg fransk grill gulrot italiensk jul kylling laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ovnsrett paprika pasta pizza poteter restemat salat sitat sitron sjokolade sommermat spinat svin søndagsmiddag thai tomat tomater torsk tradisjonsmat urter vegetar

Siste innlegg

  • Hva skal vi ha til middag – ukemeny 17/2018
  • Dobbel chocolate chip cookies
  • Fetaostkrem – en krem mange muligheter
  • Hva skal vi ha til middag – ukemeny 16/2018
  • Fisketaco med lyr

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • Disse potetene ass rett og slett veldig gode De er
  • Kjeks er godt sjokoladekjeks er enda bedre og dobbel sjokoladekjeks
  • Jeg synes baccalao er skikkelig godt men det er ikke
  • I dag deler jeg oppskrift p en skikkelig digg fetaostkrem
  • Juhu fisketaco p bloggen n Det er godt sunt og
  • I dag frister jeg med den italienske klassikeren scaloppine milanese
  • Trenger du litt salatinspo? Av og til kan man jo
  • I dag er det spagetti carbonara dagen Carbonara er ogs
  • P en regnfull og guffen dag som denne passer det
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Blogglistenhits

Følg meg på Instagram

  • Disse potetene ass rett og slett veldig gode De er
  • Kjeks er godt sjokoladekjeks er enda bedre og dobbel sjokoladekjeks
  • Jeg synes baccalao er skikkelig godt men det er ikke
  • I dag deler jeg oppskrift p en skikkelig digg fetaostkrem
  • Juhu fisketaco p bloggen n Det er godt sunt og
  • I dag frister jeg med den italienske klassikeren scaloppine milanese
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Tilbake til toppen