Jeg foreslår å starte uken med en god varmende gryte chili sin carne. En masse bønner og grønnsaker, kokt i en herlig tykk tomatsaus sørger for at du blir skikkelig glad og mett og får masse energi til resten av uken. På tirsdagen følger jeg opp med isgalt bakt i ovnen og servert med byggotto. Byggotto er byggryn som tilberedes på samme måte som ris i risotto. Så følger det en spennende suppe med sobanudler og reker smaksatt med soya og miso. På torsdagen har jeg lagt inn en skikkelig gammel slager av en pastarett. Det er sikkert mer enn 35 år siden jeg lagde denne første gangen, og den smaker fortsatt like godt. Tomat, bacon og sopp er en uslåelig kombinasjon som definitivt har livet rett i mange år til.
Start helgen med en grønn pizza med potet på. Den er god i seg selv, men kan selvsagt pimpes opp med litt parmaskinke, røkelaks eller noe annet godt. På lørdagen slår jeg på stortromma og serverer biff med bearbaise og pommes frittes. Godt og nesten litt syndig i disse tider der man helst skal avstå fra for mye kjøttspising. Men du verden så godt det er en gang i mellom. Kjøp så godt kjøtt som du har råd til og stek det etter alle kunstens regler. Blir du angrepet av dårlig samvittighet, får du heller droppe kjøttmiddagen et par dager etterpå. Det gjør imidlertid ikke jeg for jeg har tenkt å lage en stor form med lasagne. Den rekker til to middager, så halvparten går i fryseren til senere. Det er for øvrig et godt tips; invester litt ekstra tid i å lage dobbel porsjon av gryteretten eller suppen og legg i fryseren til en annen dag da du har dårlig tid. Ha en strålende høstuke og vel bekomme!
Mandag
Chili sin carne
Tirsdag
Ovnsbakt isgalt med byggotto og cherrytomater
Onsdag
Miso soba nudelsuppe med reker
Torsdag
Spagetti med tomat, bacon og sjampinjong
Fredag
Grønn pizza
Lørdag
Biff med bearnaise og pommes frittes
Søndag
Lasagne og grønn salat