Ukemeny 21/2023

av Cecilie
Lasagne med grønne plater og kjøttsaus.

Hurra! Endelig sol og varme. De siste dagene har jeg virkelig fått følelsen av at jeg har hatt sommerferie. For en herlig følelse. Jeg må nok vente et par måneder før det skjer på ordentlig, men en skikkelig forsmak har det vært. Dessuten har naturen virkelig sprunget ut nå. Trærne er grønne og opp av jorden dukker det alskens saker man kan høste og spise. I dag har jeg vært av gårde med gummihansker og plukket brennesle. Det er deilig mat og lett å finne. På bloggen har jeg flere oppskrifter med brennesle. I denne ukemenyen har jeg tatt med to oppskrifter med brennesle. En risotto som er enkel å grei å lage og kan spises alene, eller som tilbehør til et stykke kjøtt eller fisk. I tillegg har jeg inkludert en aldeles nydelig lasagne med grønne plater.  Det er en oppskrift som tar betydelig lengre tid, og egner seg godt som et helgeprosjekt. Det er jo tross alt en langhelg neste uke også. Jeg håper har lyst til å prøve det på nesleplukking, og alt du bruker spinat til kan du også lage med brennesle – bare husk å forvell den først.

 

Mandag
Pasta med pesto, bønner og poteter

Tirsdag
Syrlig fiskesuppe med inspirasjon fra Thailand

Onsdag
Grønn risotto med nesler

Torsdag
Sommerruller med laks

Fredag
Reker med hvitløksmajones

Lørdag 
Enchiladas med bønner

Søndag
Lasagne med grønne plater

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.