Syltet rødløk er et fantastisk godt tilbehør til nesten all slags saltmat. Denne varianten har fått følge av ekstra julekrydder for at den skal passe ekstra godt på julekoldtbordet. Med sin vakre rødfarge og søt, syrlig, skarpe smak spiller den flott sammen med julemat som kald ribbe, leverpostei eller roastbiff. Ja, faktisk er det bare fantasien og smaken som setter grenser for hva dette tilbehøret kan brukes til.
Nevnte jeg forresten at den er laget på 1-2-3? Det er den nemlig.
Ingredienser
- 1 dl eddik 7%
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
- 3 stjerneanis
- 10 grønne kardemommefrø
- 10 pepperkorn
- 1 laurbærblad
- 2-3 rødløk
Fremgangsmåte
- Kok opp alle ingrediensene uten om løken.
- Skjær løken i tynne båter.
- Når sukkeret er helt oppløst i laken, helles den over løken.
- Avkjøl og hell på et sterilt glass og oppbevares kaldt.
La den gjerne stå en time eller to før du skal bruke den.
Tips
Holder seg fint i kjøleskapet i et par uker.
2 kommentarer
Utrolig god syltet rødløk med stjerneanis, pepper og laurbærblad 🌟⭐️
Det var hyggelig å høre 🙂