Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Lag mat sammen
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Lag mat sammen
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
Fisk og sjømatMiddagSupper

Suppe av bakte tomater med lettsaltet torsk

21. august 2017
Suppe av bakte tomater med lettsaltet torsk

I dag serverer jeg suppe av bakte tomater med lettsaltet torsk. Denne suppen er en absolutt favoritt. Den kan serveres alene som en ren vegetarrett, eller som her med fisk, eller med kjøtt. Det er mye som passer til den runde og sødmefylte suppen.  Tomater og torsk er en skikkelig god kombinasjon der sødmen i de bakte tomatene spiller flott opp mot den salte fisken. Prøv da vel.

Suppe av bakte tomater med lettsaltet torsk

Skriv ut
Antall personer: 4

Ingredienser

  • 2 kg tomater
  • 6 store fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • 3 ss olivenolje
  • 2 l kyllingbuljong
  • 5 kvister timian
  • 1 ts paprikapulver
  • 600 gr lettsaltet torsk 

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Dekk en stekeplate med aluminiumsfolie. Pakk hvitløksfeddene med skall på inn i litt aluminiumsfolie og legg på stekebrettet. Vask tomatene og skjær dem i to og legg dem på stekeplaten med snittflaten opp. Jeg tok hverken av skinnet eller fjernet stilkfestet.
  • Dryss over salt og pepper og drypp over olivenoljen og bak dem i ovnen sammen med hvitløksfeddene i ca. 1 time.
  • Ta tomatene ut av ovnen og ha dem og all eventuell kraft som har kommet ut) over i en gryte sammen med hvitløken (som er klemt ut av skallet).
  • Hell over kyllingbuljong og ha i paprika og timian og mos alt med en stavmikser. Suppen trenger ikke være helt glatt, det er et smaksspørsmål.
  • Kok opp og la det koke i ca. 20 minutter.
  • Trekk torsken mens suppen koker. Kok opp rikelig vann. Legg fiskestykkene oppi gryten, legg på lokk og slå av varmen. Etter ca. 6 minutter er fisken ferdig.
  • Ta den opp og legg ett stykke oppi hver tallerken sammen med suppen.
  • Dryss gjerne friske urter som oregano eller basilikum over.

Server rykende varm med ferskt brød.

 

 

 

tomatertorskurter
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Hva skal vi ha til middag – ukemeny 34/2017
neste innlegg
Hva skal vi ha til middag – ukemeny 35/2017

Kanskje du vil se på disse også

Idas pizzasaus

Lettsaltet torsk med spinat og syltet løk

Fiskegrateng med blomkål

Torsk i dampovn med sitronsaus

Kylling i form med poteter og rosmarin

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om meg

Om meg

Hei, jeg heter Cecilie. Velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg er opptatt av å spise godt og synes alle fortjener god mat hver dag. Aller best liker jeg italiensk, asiatisk og norsk mat, så det er det du vil finne mest av her. All mat er laget og fotografert av meg og spist av familie og venner.

Kategorier

Stikkord

agurk appelsin asiatisk bacon blomkål blåskjell brokkoli brød bønner dampovn Egg eple grill gulrot italiensk jul kylling kål laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ost paprika pasta pizza poteter reker restemat salat sitron sjokolade smør sommermat spagetti spinat squash svin thai tomat torsk tradisjonsmat urter

Siste innlegg

  • Ukemeny 8/2019 – Hva skal vi ha til middag
  • Egg i skjærsilden
  • Skrei med chorizo og sellerimos
  • Ukemeny 7/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Nasi goreng med reker

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • Melanzane alla parmigiana Dette er en skikkelig deilig rett ned
  • Egg i skjrsilden er en deilig italiensk rett med en
  • Om et par dager er det den derre Vdagen Om
  • Den nye ukemenyen er klar p bloggen n Der finner
  • Liker du fried rice? Da vil du temmelig sikkert ogs
  • Du har kanskje ftt med deg at jeg hver sndag
  • Denne uken frister jeg med masse godt i bloggens ukemeny
  • Blomklris er utrolig godt Ikke rart at det har blitt
  • Visste du at sjmat er p sitt aller beste p
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Følg meg på Instagram

  • Melanzane alla parmigiana Dette er en skikkelig deilig rett ned
  • Egg i skjrsilden er en deilig italiensk rett med en
  • Om et par dager er det den derre Vdagen Om
  • Den nye ukemenyen er klar p bloggen n Der finner
  • Liker du fried rice? Da vil du temmelig sikkert ogs
  • Du har kanskje ftt med deg at jeg hver sndag
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Personvern


Tilbake til toppen