I dag serverer jeg suppe av bakte tomater med lettsaltet torsk. Denne suppen er en absolutt favoritt. Den kan serveres alene som en ren vegetarrett, eller som her med fisk, eller med kjøtt. Det er mye som passer til den runde og sødmefylte suppen. Tomater og torsk er en skikkelig god kombinasjon der sødmen i de bakte tomatene spiller flott opp mot den salte fisken. Prøv da vel.
Ingredienser
- 2 kg tomater
- 6 store fedd hvitløk
- Salt og pepper
- 3 ss olivenolje
- 2 l kyllingbuljong
- 5 kvister timian
- 1 ts paprikapulver
- 600 gr lettsaltet torsk
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Dekk en stekeplate med aluminiumsfolie. Pakk hvitløksfeddene med skall på inn i litt aluminiumsfolie og legg på stekebrettet. Vask tomatene og skjær dem i to og legg dem på stekeplaten med snittflaten opp. Jeg tok hverken av skinnet eller fjernet stilkfestet.
- Dryss over salt og pepper og drypp over olivenoljen og bak dem i ovnen sammen med hvitløksfeddene i ca. 1 time.
- Ta tomatene ut av ovnen og ha dem og all eventuell kraft som har kommet ut) over i en gryte sammen med hvitløken (som er klemt ut av skallet).
- Hell over kyllingbuljong og ha i paprika og timian og mos alt med en stavmikser. Suppen trenger ikke være helt glatt, det er et smaksspørsmål.
- Kok opp og la det koke i ca. 20 minutter.
- Trekk torsken mens suppen koker. Kok opp rikelig vann. Legg fiskestykkene oppi gryten, legg på lokk og slå av varmen. Etter ca. 6 minutter er fisken ferdig.
- Ta den opp og legg ett stykke oppi hver tallerken sammen med suppen.
- Dryss gjerne friske urter som oregano eller basilikum over.
Server rykende varm med ferskt brød.