Soyamarinert laks med wokede grønnsaker

av Cecilie

Her kommer en kjapp hverdagsrett full av deilige smaker. Jeg synes at en asiatisk vri med soya, hvitløk, ingefær og chili piffer opp hverdagslaksen og gjør maten på tallerkenen langt mer spennende enn hva den ville vært uten dette eksotiske følge. At laks og soya er en god kombinasjon er nok ikke noen hemmelighet for noen,  så mye sushi som spises her på berget. Her blir imidlertid laksen stekt, uten at det gjør smakskombinasjonen noe dårligere. Tvert i mot, når laksen stekes etter at den er marinert, får den en fin sprø stekeskorpe med en herlig smak.

Tuppen og Lillemor er ikke så veldig små lenger, men fortsatt er det slik at mat på pinne eller spyd om du vil, har en egen attraksjon. Det er forunderlig å se hvordan maten går lettere ned når den serveres på denne måten. Kanskje det gjør det ryddigere på tallerkenen. Ikke vet jeg, men når jeg tenker meg om så gjelder det visst ikke bare barn, kremt.

Av og til kan ingefæren være ganske treen, og da blir det ikke godt om man ikke får skåret den opp i små nok biter. Derfor liker jeg å rive den på den fineste siden på rivjernet. Da blir det kjempesmått, og det egner seg veldig godt til en marinade der alle smakene skal blande seg godt med hverandre.

Soyamarinert laks med wokede grønnsaker

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 600 gr laksefilet
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss revet ingefær
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss rapsolje
  • 8 små grillspyd
  • --
  • 1 bukett brokkoli
  • 1 pk sukkererter
  • 1 rødløk
  • 1 ss soyasaus
  • 1/2 finhakket chili
  • 2 ss olje til steking

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i 3x3 cm store terninger.
  • Hakk hvitløken og ingefæren og bland med soyasausen og oljen.
  • Legg fisken i marinaden og sett til side i 15 minutter.
  • Træ laksebitene på grillspydene.
  • Skjær opp grønnsakene i munnrette biter.
  • Varm woken og rørestek grønnsakene til de har blitt varme, men ikke helt myke. Bland inn soyasausen rett før servering.
  • Stek laksespydene på middels varme i en stekepanne i ca. 1 minutt på hver side. Fisken skal bli gyllen og sprø på utsiden og det gjør ingenting om det er en liten rå kjerne i midten. Det er bedre synes jeg enn at fisken blir tørr.

Server fisk og grønnsaker med ris og soyasaus eller chilisaus ved siden av. Vel bekomme

 

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.