Sommersalat med reker

av Cecilie
Sommersalat med reker

Den intense sommervarmen har tatt en liten pause, bare for å brake løs igjen på onsdag med temperaturer over 25 grader. Jeg vet ikke helt hvordan det er med deg, men jeg får i hvert fall ikke så stor matlyst når det er så varmt. Da fristes jeg mer av lette salater, sjømat og mat som ikke krever så mye innsats.  Forrige helg hadde vi reker, og da ble det litt igjen. Restene ble til en superdeilig sommersalat med reker dagen etterpå.

Denne salaten har spennende smaker, skikkelig krønsj, selvfølgelig masse deilige reker og ikke spesielt mange ingredienser. Jeg liker å lage salater med få grønnsaker. Kall dem gjerne litt minimalistiske. Tre til fem ingredienser holder lenge synes jeg. Da får hver enkelt komme mer til sin rett.  I denne salaten er det salatblader, reddiker, fennikel, dill og reker.

 

Om å komponere en salat

Jeg liker at en salat har ingredienser med forskjellige konsistenser og smaker. Det gjør det mer spennende å spise. I min sommersalat med reker er rekene myke og søte. Da synes jeg det passer godt med noe som er sprøtt, bittert, surt og salt. Både reddikene og fennikelen er sprø og gir litt tyggemotstand. Litt av salaten er bitter (hjertesalat) og dressingen tilfører både syre og salt. På den måten er det mange spennende elementer i salaten, selv om det ikke er så mange ingredienser.

Når jeg kjøper salat, pleier jeg å kjøpe flere forskjellige typer. Når jeg kommer hjem, vasker jeg dem med en gang og legger dem i poser i kjøleskapet. På den måten er det veldig lett senere å bruke salaten. På denne måten har jeg klart å redusere mengden salat som blir kastet fordi den blir dårlig i kjøleskapet. Grunnen til at jeg kjøper flere forskjellige salater, er at jeg synes salaten blir mer spennende når det er flere forskjellige typer. For tiden er favorittblandingen min romano, feldtsalat og ruccola. Jeg har tidligere skrevet en hel bloggpost om grønn salat om du er interessert.

 

Sommersalat med reker

Sommersalat med reker

Skriv ut
Antall personer: 1
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

 • 1/2 l blandet grønn salat
 • 1/4 fennikel
 • 3 reddiker
 • 15-20 reker, renset (eller så mange du har igjen)
 • dill
 • 1 ts sitronsaft
 • 2 ts god olivenolje
 • salt og pepper

Fremgangsmåte

 • Skyll salaten godt og del den i mindre biter.
 • Skjær reddiker og fennikel i tynne skiver.
 • Hakk dillen og bland sammen med salat og grønnsaker.
 • Pisk sammen sitronsaft, olivenolje og smak til med salt og pepper.
 • Bland dressingen inn i salaten og topp med rekene.

Spis straks, gjerne med litt brød ved siden av. Vel bekomme!

Tips

Lager du salaten en stund før du skal spise, bør du vente med å ta på dressingen. Dressingen gjør nemlig at salaten faller sammen og ser ganske så trist ut etter ganske kort tid. Lag gjerne både salat og dressingen på forhånd, men vent altså med å blande de to til rett før du skal spise.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.