Smørbrød med roastbeef og potetsalat er et klassisk smørbrød, og det er en grunn til det, for dette er skikkelig snadder. Her er det godt brød, knasende salat, myk potetsalat, mørt kjøtt og litt surt på toppen. Har du forresten tenkt på at et smørbrød kan romme alt det en vanlig middag gjør – bare i liten målestokk. Sånn er det definitivt med dette smørbrødet, for her er det både kjøtt, poteter og grønnsaker.
Hvor grundig du ønsker å gå til verks, bestemmer du selv. Du kan kjøpe alt du trenger i butikken og så legge det pent opp på brøskivene, og ikke noe galt med det. Men du kan også lage alle bestanddelene selv, eller kanskje enda bedre bruke middagsrester. Du kan bruke rester av søndagssteken, lage potetsalat selv av noen kalde poteter. Godt blir det unasett.
Det å invitere noen på smørbrød har kankje godt litt av moten, men det er i grunnen en skikkelig hyggelig tradisjon. Så lag noen deilige smørbrød og inviter gode venner på en lunsj litt utenom det vanlige. Øl og schnaps er jo klassisk drikke til, men du bestemmer.
Ingredienser
- 6 skiver roastbeef
- 4 ss potetsalat
- 2 skiver grovt brød
- smør
- strimlet salat
- sylteagruk
- 2 tynne skiver sellerirot skåret i tynne strimler
- olje til frittering
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Begynn med å frittere selleristrimlene.
- Varm opp olje i en liten gryte til den er så varm at det bobler rundt skaftet på en tresleiv.
- Stek selleristrimlene i prosjoner til de blir gyllene og legg på kjøkkenpapir så de får renne av seg. Krydre med salt.
- Smør brødskivene og legg på strimlet salat.
- Legg på halvparten av potetsalaten på hver skive.
- Dander roastbeefen oppå potetsalaten.
- Avslutt med å legge på skiver av sylteagurk og selleristrimler.
- Kvern over litt pepper
Er det skikkelig fest kan du servere med øl og schnaps. Vel bekomme.
Tips
Om du velger å lage potetsalaten eller å kjøpe den er ditt valg.